Noticias Castellón
jueves, 09 de febrero del 2023 | Última actualización: 21:45

María Jiménez fa la entrega del premio de fotografia "Naturalitza't" de la Diputació de Castelló

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

El concurs ha alcançat la asistencia de 48 persones en tres modalitats diferents

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha entregat els premis del concurs de fotografia "Naturalitza't, que va promoure la Diputació des d'aquest àrea per a celebrar el seu 200 aniversari, i que va ser dissenyat amb la finalitat d'enaltir la naturalesa mitjançant la fotografia. L'obra guanyadora es titula Entre les cendres, i és una clara referència als incendis que aquest estiu ha patit gran part de la província de Castelló.

María Jiménez ha comentat durant el lliurament de premis que 'Quan pensem en aquest concurs no havíem patit els devastadors incendis d'aquest estiu, però d'alguna forma volíem contribuir al manteniment per al record del medi natural de la província de Castelló'. 

De la mateixa manera Jiménez ha assegurat no voler que el drama d'aquest estiu 'caiga en l'oblit o desconeixement' ja que estem 'davant un problema tan seriós i preocupant com són els grans incendis forestals que s'encarreguen d'esborrar escenaris que han costat molts anys de crear-se i mantindre's'.

La diputada ha destacat que la participació ha sigut bastant elevada per a tractar-se d'una primera edició, i ha mostrat la seua satisfacció perquè els castellonencs hagen donat aquesta resposta i demostren el seu interés per la naturalesa i el medi ambient.

El concurs s'ha dividit en tres categories, i ha comptat amb un pressupost total de 4.000 €, a dividir en 14 premis i tres categories. Ricardo Asensio ha aconseguit el primer premi de la categoria absoluta, dotat amb 1000 € i diploma acreditatiu. Antonio Camacho i Andreu Esteban han aconseguit el segon i tercer premi, dotats amb 600 € i 300 € respectivament. El jurat ha repartit també un total de nou accèssits en la categoria absoluta, dotats amb una aportació econòmica de 200 €.

Les altres dues categories, d'estudiants de primària i de secundària, es van impulsar per part de l'àrea de Medi Natural amb la finalitat de promoure la conservació dels recursos naturals. Segons María Jiménez, 'el concurs ha aconseguit sensibilitzar a la joventut de la importància de preservar el medi ambient de la província, al mateix temps que fomentem l'aprenentatge en els més joves, en aquest cas en fotografia'. Els guardons d'educació primària i secundària estaven dotats amb un premi de 150 €, a més d'un diploma acreditatiu.

Les fotografies que han resultat guanyadores del concurs il·lustraran un calendari per a l'any 2023 que editarà la Diputació, per la qual cosa tots els ciutadans podran conéixer de primera mà les obres que han resultat guardonades per part del jurat.

Aquest calendari, segons la diputada, 'se sol repartir entre els treballadors de la Diputació', però en aquesta ocasió es brindarà l'oportunitat d'obtindre'l mitjançant la compra d'un exemplar de periòdic de tirada provincial.