martes, 21 de septiembre, 2021  |  
L’Ajuntament de l’Alcora recolza la iniciativa de creació escènica en temps de pandèmia, ‘Brots’ L’Ajuntament de l’Alcora recolza la iniciativa de creació escènica en temps de pandèmia, ‘Brots’

- 21 julio, 2021 -

La segona edició de la convocatòria vindrà marcada per la pandèmia, l’estat del sector cultural i la falta d’oportunitats als nous creadors L’Ajuntament de l’Alcora recolza la iniciativa de creació escènica en temps de pandèmia, ‘Brots’

La segona edició de la convocatòria vindrà marcada per la pandèmia, l’estat del sector cultural i la falta d’oportunitats als nous creadors

Castellón Información

‘Brots. Convocatòria de suport a la creació’ és una iniciativa de l’associació ‘Mudart. Viu l’escena’ i el cicle ‘Ultrasons. Músiques en vibració’, totes dos entitats arrelades a l’Alcora. En aquest 2021 es realitzarà la segona edició de la convocatòria, on la situació de pandèmia, l’estat del sector cultural i la falta d’oportunitats als nous creadors tornen a ser factors determinants per a decidir continuar amb la iniciativa.

Per a participar a la convocatòria només és necessari tindre la idea, ja que des de ‘Brots’ es vol crear un marc idoni per a desenvolupar el treball de nous creadors artístics i que aquests puguen presentar la seua idea davant del públic i en un entorn professional.

Pot participar en la convocatòria qualsevol projecte artístic en fase de creació, és a dir, un projecte nou, no estrenat abans. La representació del projecte ha de tindre una durada entre 15 i 20 minuts, i podrà dur-se a terme en diferents espais interiors i exteriors. Seran vàlids tots aquells projectes que utilitzen qualsevol de les disciplines de les arts escèniques (teatre, dansa, circ, performance, teatre d’objectes…) i també aquells que tinguen un caràcter multidisciplinar o fusió amb altres disciplines artístiques i expressives (instal•lacions, música, arts plàstiques…).

Entre totes les propostes rebudes el jurat de la convocatòria en seleccionarà tres (amb premis de 500€, 250€ i 125€) per a ser representades en octubre de 2021, dins del marc del cicle ‘Ultrasons. Músiques en vibració’

Les inscripcions es realitzaran per via telemàtica en el següent enllaç www.bit.ly/Brots2021Bases, on es pot consultar a més, les bases i el formulari d’inscripció. La data límit per a enviar les sol•licituds és el 25 de juliol.

Gràcies a la primera edició de la convocatòria es van estrenar en el cicle ‘Ultrasons. Músiques en vibració’ els projectes de ‘La distància‘: teatre físic, dansa i música a càrrec de Rebeca Izquierdo i Panchi Vivó; i ‘AsoPyragahs’: fotografia, música i una posada en escena virtual a càrrec de Jose Gas i AsoPyromal.

‘Brots’ vol ser un factor més per a potenciar la pràctica artística i els processos de creació i investigació en el nostre entorn, ja que l’art permet modes de relació diferents mitjançant l’expressió i la creació singular, sent un element de desenvolupament econòmic del territori, promoció d’oficis lligats a la cultura i difusió del talent. En definitiva, sembrar vivències que ajuden a potenciar els processos d’aprenentatge, el desenvolupament social o la creativitat com a catalitzadora de la curiositat i la iniciativa personal on es puguen unir: dramatització, paraula, sons, cos, moviment, color, objectes, emocions, pensament, expressió, comunicació i imaginació, materials immediats que ens pertanyen a tots sense distinció.

 

Whatsapp Telegram