Noticias Castellón
miércoles, 15 de mayo de 2024 | Última actualización: 13:18

La FEMP aprofonditza en l'analisi de cavalcades segures, els allotjaments turístics i els delictes d'odi

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit avui la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La reunió ha debatut assumptes d'interès per als ajuntaments, entre ells l'ordenança sobre les cavalcades segures, en la qual s'inclouen les disposicions per a minimitzar els riscos en espectacles, activitats recreatives i actes públics amb assistència massiva de persones, en els quals també participen vehicles a motor, remolcs o semi-remolcs.

La reunió també ha abordat el problema dels lloguers d'habitatges d'ús turístic. Un grup de treball de la FEMP està analitzant la situació de l'allotjament il·legal, les legislacions aplicables, les inspeccions dels habitatges i la necessitat de comptar amb un cens d'habitatges dedicats al lloguer d'ús turístic.

Els ajuntaments espanyols volem la major seguretat per als nostres municipis i estem treballant per a garantir un major benestar per a la ciutadania. Els assumptes que està promovent la FEMP van en eixa línia", afirma l'alcaldessa. "El Govern municipal de Castelló ja ha impulsat accions en matèria de seguretat sobre la seguretat en les cavalcades i també està potenciant la formació de la Policia Local en l'atenció a la diversitat social i els col·lectius vulnerables", afegeix.

En el transcurs de la comissió, també s'ha comentat la proposta de l'alcaldessa de Castelló d'impulsar un programa perquè les policies locals es formen per a millorar l'atenció de col·lectius vulnerables i per a fer front als delictes d'odi. L'objectiu és realitzar sessions entre agents i comandaments de les policies locals perquè actualitzen els coneixements per a lluitar contra els tractes discriminatoris que es detecten diàriament com a conseqüència de la diversitat social existent en les ciutats espanyoles.

Un altre dels punts debatuts ha sigut la demanda dels ajuntaments espanyols per a demanar al govern que flexibilitze la contractació de personal i es puguen reforçar les plantilles de la Policia Local. Els ajuntaments no poden impulsar processos selectius per a contractar més agents si no tenen el vistiplau del Govern, a través de la Llei de Pressupostos de l'Estat.

Castelló ja exerceix com a capital espanyola de la diversitat religiosa

A més, Marco, ha arreplegat aquest matí a Madrid el premi nacional a la diversitat religiosa concedit a l'Ajuntament castellonenc per la FEMP. L'Alcaldesa ha estat acompanyada pel regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López.

El premi ha sigut lliurat a l'alcaldessa per la sotsdirectora de Fundació de Pluralisme i Convivència, Puerto Garcia, i Joaquín Corcobado, cap de l'àrea de Drets Socials de la FEMP, i reconeix a Castelló com a capital espanyola de la diversitat religiosa 2017 en la categoria de coneixement, reconeixement i participació de les minories religioses.

Marco ha destacat que aquest guardó "és un reconeixement a la gran labor realitzada des de la Taula Interreligiosa de Castelló, reforçada per José Luis López des que és regidor i assumeix l'adreça de l'àrea Benestar Social amb l'arribada del nou Govern municipal a l'Ajuntament en 2015".

L'alcaldessa ha agraït a la FEMP aquesta distinció i ha subratllat que "els ajuntaments som els primers a detectar els problemes d'integració social i hem après a desenvolupar projectes per a afavorir la convivència i el respecte entre tots, així com per a evitar les dificultats que puguen sorgir en determinats moments".

Per la seua banda, López ha manifestat el seu suport a la labor que realitza la Taula Interreligiosa de Castelló i ha indicat que "s'està aconseguint l'objectiu de mostrar el pluralisme religiós que existeix en la nostra ciutat col·laborant entre les diferents confessions per a afavorir el coneixement de cadascuna d'elles i potenciar les actituds de tolerància cap a les persones, tant amb creences religioses com sense elles".

En l'actualitat, en la Taula Interreligiosa de Castelló estan representades quatre de les cinc religions reconegudes a nivell mundial, com són el cristianisme, l'islam, el judaisme i el hinduísmo. Aquestes quatre religions es manifesten en la capital en 25 confessions religioses, 23 de les quals formen part de la Mesa Interreligiosa.

Amb motiu del premi de la FEMP, la Regidoria de Benestar Social i la Mesa Interreligiosa preparen un acte institucional al juny amb l'objectiu de fer lliurament del premi als integrants i capdavanters religiosos a Castelló.