Noticias Castellón
lunes, 20 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Compromís denuncia el caos del Menador que ara ha de gestionar l'ajuntament

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

Sancho: “mes i mig després l'única cosa que han fet és improvisar solucions, no hi ha personal per a vigilar sales o gestionar l'equip audiovisual”

Compromís exigeix que Cultura pose solució al “caos” en la gestió del Menador. La formació valencianista ha denunciat que l'Ajuntament no s'ha fet càrrec de tindre una previsió de personal que garantisca un servei bàsic. Sancho assegura que “mes i mig després l'única cosa que han fet és improvisar solucions, no hi ha personal per a vigilar sales o gestionar l'equip audiovisual”.

Ayuntamiento de Castellón

El regidor de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, Pau Sancho, ha traslladat en Comissió la queixa sobre el que consideren una gestió lamentable del Menador des que l'Ajuntament assumira la gestió integral de l'espai cultural l'1 d'abril.

La formació valencianista ha denunciat que l'Ajuntament no s'ha fet càrrec de tindre una previsió de personal que garantisca un servei bàsic. “Mes i mig després l'única cosa que han fet és improvisar solucions, alguns dies acudeix una ordenança del Palau Municipal, altres vegades són les persones de Jornals de Vila o un Policia Local”. Sancho ha revelat que aquesta falta de planificació ha ocasionat la suspensió d'activitats programades com una classe d'especialització que havia d'impartir l'Escola Municipal de Teatre de Castelló.

El regidor ha subratllat que “assumir la gestió d'un espai de les dimensions del Menador no vol dir solament disposar de tots els espais de l'edifici sinó que, a més, comporta fer-se càrrec de la programació que s'ofereix i suposa l'obligació de tindre el personal necessari per a garantir el seu funcionament”. Sancho ha assenyalat que “María España, com a regidora de Cultura, hauria de conéixer totes les necessitats que comporta la gestió del Menador”. “No pot ser que ara mateix el Menador no compte amb el personal tècnic per a la gestió del so, ja que un equip d'alta gamma no el pot atendre qualsevol”, ha afegit l'edil de Compromís.

“Les sales d'exposicions sense vigilància, les sales multiusos sense tècnics audiovisuals, en definitiva, un espai desaprofitat que cada dia perd prestigi”, ha apuntat Pau Sancho. Però no sols això, des de Compromís critiquen que la gestió d'España com a regidora de Cultura està sent nefasta perquè “la programació ha caigut en picat, s'han perdut cicles com Dijous de Teatre i Raval de MúsiCS que, a més d'oferir una proposta teatral i musical de qualitat a la ciutadania, posaven en valor el treball dels i les artistes professionals de Castelló”.

Desmuntar el projecte cultural de Verónica Ruíz

“Sembla que volen tornar a la política clientelista que tan de malament va fer a la cultura castellonenca, només cal veure l'Agenda Cultural de l'Ajuntament per a adonar-se que la proposta municipal és cada dia més escassa”. Per a l'edil valencianista, la gestió de Maria España al capdavant de cultura és “caòtica perquè no hi ha un pla de treball ni un full de ruta”. D'acord amb Sancho, “l'únic objectiu que tenen consisteix a desmuntar tot un projecte cultural que ha fet que Castelló siga referència cultural a nivell estatal i el millor exemple el tenim en el Menador”.