lunes, 25 de octubre, 2021  |  
Els socialistes proposen la instauració de la infermeria escolar als centres educatius locals Els socialistes proposen la instauració de la infermeria escolar als centres educatius locals

- 31 julio, 2020 -

Es tracta d'una figura ja implantanda en altres municipis de la província com Onda, Segorbe i Benicàssim Els socialistes proposen la instauració de la infermeria escolar als centres educatius locals

Es tracta d’una figura ja implantanda en altres municipis de la província com Onda, Segorbe i Benicàssim

Castellón Información

La portaveu del PSPV-PSOE de Peníscola, Isabel Esbrí, ha presentat una moció per a sol·licitar a l’equip de govern del Partit Popular la implantació de la infermeria escolar en els centres educatius de la localitat. Tal com apunta Esbrí, este servei ajudaria, entre altres funcions assistencials, a la promoció de la salut i de prevenció de malalties, així com de conductes de risc a través de programes educatius per a la salut. També seria una mesura més en la lluita contra la Covid-19.

Per a Esbrí, “la figura de la infermera escolar és important per a normalitzar la vida diària dels xiquets i xiquetes amb malalties cròniques i per a fomentar hàbits de vida saludables en tota la població escolar i comunitat educativa”. A més, “la infermeria escolar es podria implantar en un sentit ampli, tant per a cobrir necessitats d’atenció sanitària com d’educació en salut, prevenció o promoció d’hàbits saludables”, diu la portaveu municipal socialista. Referent a això, Esbrí destaca l’important paper d’esta figura per a detectar i atendre casos d’escolars amb diabetis, al·lèrgies alimentàries greus i asma, entre altres patologies.

Finalment, la portaveu del PSPV-PSOE de Peníscola afirma que la infermeria escolar fomentaria que l’alumnat “es trobe en les millors condicions de salut, afavoriria la qualitat de vida de tota la població escolar, amb o sense patologies, i facilitaria la conciliació de la vida familiar i laboral de les famílies d’alumnes i alumnes amb necessitats educatives especials i altres alteracions de salut. A més a més, és una figura ja implantanda en altres municipis com Onda, Segorbe i Benicàssim“.

Whatsapp Telegram