Noticias Castellón
viernes, 01 de julio del 2022 | Última actualización: 01:44

El PG? Qué és això?

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

Tomàs Escuder, membre de Compromís Castelló.

En un d’aquells poemes dels trobadors medievals hi ha un text que diu més o menys açò: Li diuen justícia quan de fet creen malestar.

Una cosa similar els passa als poders de la dreta. Ja siguen els de sempre o els actuals. A uns i d’altres allò que els interessa són solament els seus beneficis personals i temporals. Res més. Encara que ho disfressen de justícia.

De manera que s’encaboten en denunciar aparents injustícies mentre només provoquen malestar i crispació.

De manera que ara mateix, en lloc d’arrimar el muscle i aportar noves o convenients idees, positives i justes al Pla General de la ciutat de Castelló, van dedicant-se a sembrar males herbes. Es la política de l’empipament, de la confrontació. Quan són fora del poder polític els de la dreta només saben destruir.

La senyora Bonig o qualsevol dels de Ciudadanos no fan mes que posar entrebancs a una llei per ací o a una proposta per allà. En lloc de pensar en el benefici social i anar empenyent un carro que reporte harmonia .

Per exemple al Pla General de la nostra ciutat. No seria molt millor que en lloc de perdre temps bramant contra qualsevol acció del govern, tant el local com el de la Generalitat , es dedicaren a llegir bé les propostes que el Pla aporta a la ciutadania? I després, raonablement , amb valentia i sentit del compromís social, feren les millors propostes possibles? Fins i tot millorant les dels altres grups o les dels tècnics?

Per a la dreta planificar en benefici de la major part de la població de la nostra ciutat és un exercici superflu. Inútil. Perquè ells pensen que si no beneficia els interessos particulars , principalment els d’alguns empresaris poc honests, el PG no té cap interès.

I és que , en el millor dels casos, el que ells farien seria omplir el terme de capelles i ermites. D’indústries arreu. Sense cap interès per llocs d’esplai verds, de zones on la població puga sentir-se orgullosa de viure en una ciutat mediterrània.

A ells això els sona a música infernal. Provocada pels dimonis comunistes i separatistes. Mala gent segons ells. I que no són ni comunistes ni separatistes.

Els trobadors ja ho sabien: Li diuen justícia quan només són interessos personals.