Jueves, 24 de septiembre, 2020  |  

- 29 noviembre, 2015 -

Domingo Vicent. Portavoz de Ciutadans en el Ayuntamiento de Vila-real. En maig de 2009, la Conselleria d’Educació va establir l’organització, estructura i funcionament d’un... L’anglès a l’escola

Domingo Vicent. Portavoz de Ciutadans en el Ayuntamiento de Vila-real.

En maig de 2009, la Conselleria d’Educació va establir l’organització, estructura i funcionament d’un programa experimental plurilingüe per al curs escolar 2009-2010. Des d’aleshores aquest programa s’ha anat renovant any rere any, produint-se l’última renovació en una Resolució de 30 de març de 2015 per al curs 2015-2016.

Aquest programa ha permès que alguns centres docents a la Comunitat Valenciana, exactament sis -dos a cada província- hagen pogut experimentar programes d’educació plurilingüe, impartint una part de les àrees del currículum en llengua estrangera, concretament en anglès. Centres que han sigut dels més demandats pels pares, la qual cosa demostra la importància que té per als progenitors l’ús de l’anglès com una llengua vehicular més.

Des de que aquest programa va entrar en vigor, són molts els mestres que han treballat en eixos col·legis, acumulant una experiència sense precedent en la major part dels docents i ficant sobretot moltes ganes i il·lusió en aquesta nova era que començava a viure la docència a la Comunitat Valenciana.

També durant tots aquests anys s’ha fet molta feina en adequar els programes formatius, en trobar i provar el material que més s’adaptava a la realitat de la docència en anglès per a alumnes d’infantil i de primària. De l’experiència acumulada, del treball dut a terme i de la interacció amb l’alumnat, s’ha creat infinitat de material docent “reutilitzable”.

En Ciutadans tenim com un dels nostres objectius aconseguir un Pacte per l’Educació, per a una generació, que done estabilitat a un sistema d’educació públic, universal, gratuït i de qualitat, perquè pensem que és la millor manera d’evitar desigualtats. Per a la Comunitat Valenciana proposem un model educatiu trilingüe, en igualtat de pes per al valencià, el castellà i l’anglès.

Som conscients que per a arribar a eixa meta fan falta, a més d’un acord polític, recursos econòmics i humans. Així doncs, creem que mentre arriba el moment de poder implementar aquest sistema, és de vital importància tot el treball dut a terme per aquests centres, ja que gràcies a ells aconseguim desenvolupar un know-how necessari, tant en el sistema com en la comunitat educativa. Per aquesta raó, volem que  en el pròxim plenari es defense i s’exigisca la continuïtat i l’ampliació d’aquests programes, així com que altres docents i altres estudiants es puguen beneficiar de la feina feta.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *