viernes, 21 de enero, 2022  |  

- 30 agosto, 2019 -

José Benlloch. Alcalde de Vila-real. Les festes de la Mare de Déu de Gràcia ja estan ací. Un any més, rebem la imatge de... Vila-real està de festa

José Benlloch. Alcalde de Vila-real.

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia ja estan ací. Un any més, rebem la imatge de la nostra patrona, la Moreneta, per a retre-li 10 dies de festa, donant així compliment a una tradició amb més de 250 anys d’història. Deu dies i més de 260 actes –cada vegada més i millors- de tot tipus, per tots els públics, des de activitats més populars, com el bou per la vila, a competicions esportives, exposicions, gimcanes, concerts, sopars i dinars multitudinaris… i, per descomptat, els actes religiosos, amb els quals recordem cada any la nostra patrona, la mare protectora a qui dediquem, per vot municipal, una romeria per agrair-li la seua protecció front a epidèmies i febres des de l’any 1757.

Enguany, a més, les festes de la Mare de Déu de Gràcia tenen un regust especial, el que li atorga la commemoració del 40é aniversari de la Comissió de Penyes. L’any 1979, de la mà d’una trentena de penyes pioneres i sota el lideratge de l’exalcalde Batiste Carceller, les festes de Vila-real adquirien el caràcter popular que hui tenen, el bou tornava a córrer per la vila i un bon grapat de grups d’amics van assentar les bases del que hui és la Comissió de Penyes.

Quatre dècades marcant el caràcter de les nostres festes, obrint casals, creant ambient, fomentant la convivència… Per a commemorar aquest aniversari, hem volgut que enguany les nostres penyes tinguen encara un major protagonisme en les nostres festes. Per això, hem desplaçat la presentació del programa de festes a una de les 12 penyes pioneres que encara queden en la Comissió, la Morapio, a qui agraïm la seua resposta, hospitalitat i acollida.

La Fira gastronòmica, la primera d’aquestes característiques, que s’ha instal·lat per primera vegada a l’avinguda de la Murà, és una altra de les fites d’aquesta edició de les festes, emmarcada també en el 40é aniversari de les penyes. Avancem, amb aquesta iniciativa, en la voluntat d’anar, a poc a poc, recuperant espais per a la ciutadania, compaginant les nostres dues ànimes: la d’una ciutat menuda que no renuncia a seguir sent poble.

Els 10 dies de festes que encetem són el resultat d’un treball de boixets i d’una implicació i dedicació encomiables tant de la Junta de Festes com de la Comissió de Penyes. Un programa de festes que és, sobretot, un aparador del que és Vila-real al llarg de tot l’any: les associacions, clubs, penyes i entitats que conformen la nostra societat mostren al món qui són i què és el que fan; tots volen estar al programa. A tots ells, gràcies pel treball i l’esforç diari i, en particular, durant les festes. A tots vostès, els convide a gaudir de tots i cadascun dels actes en honor a la Mare de Déu de Gràcia. Molt bones festes!

Whatsapp Telegram