miércoles, 26 de enero, 2022  |  
Martí porta al ple una moció en la qual insta a actuar contra la plaga del cotonet en defensa de la citricultura Martí porta al ple una moció en la qual insta a actuar contra la plaga del cotonet en defensa de la citricultura

- 17 julio, 2021 -

Se planteja intensificar els controls fitosanitaris a productes procedents de tercers països  Martí porta al ple una moció en la qual insta a actuar contra la plaga del cotonet en defensa de la citricultura

Se planteja intensificar els controls fitosanitaris a productes procedents de tercers països 

Castellón Información

L’equip de govern del president José Martí, compost per PSPV-PSOE i Compromís, ha presentat una moció que se sotmetrà a debat i votació dimarts que ve en el ple de la institució, en la qual s’insta la Unió Europea, el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana a actuar contra la plaga del cotonet.

En el text se sol·licita que la Unió Europea incremente els controls procedents de tercers països, aplicant les mateixes exigències que als productes dels països de la Unió.

L’objectiu és salvar al sector agrícola de la província de Castelló, raó per la qual es considera necessari que el Govern d’Espanya i el Consell intensifiquen les accions que ja realitzen per a l’eliminació d’aquest greu problema.

A més, es demana que la Generalitat Valenciana incremente la inversió per a la lluita biològica i biotècnica referent al control de plagues.

Finalment, es fa una crida al conjunt de les administracions públiques perquè reforcen les ajudes a la citricultura valenciana.

És una moció de l’equip de govern amb la qual es vol posar de manifest el suport total de la Diputació de Castelló cap a un sector bàsic de la nostra economia.

“Bàsic i essencial”, en paraules del president Martí, “com ha quedat clar amb la pandèmia.

Whatsapp Telegram