Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 11:30

Les Alqueries finalment celebrarà les festes de la Segregació adaptant-les a les mesures sanitàries

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 2 segundos

Noticias Relacionadas

Es mantenen els actes institucionals i algunes activitats culturals com exposicions, monòlegs, jocs tradicionals i actuacions musicals

Castellón Información

L’Ajuntament de les Alqueries finalment celebrarà les festes de la Segregació del 19 al 27 de juny adaptant-les a les mesures sanitàries contra la Covid-19 vista la bona evolució de la pandèmia al municipi. La regidora de Festes, Lorena Maure, explica que “seguint la línia de l’any passat, en les quals vam celebrar les nostres festes fundacionals des de casa i amb actes adaptats a les circumstàncies d’aquell llavors, este any volem continuar i celebrar-les en la mesura que permeta la pandèmia. Enguany encara no podrem viure les festes com ho féiem abans, però sí que podem fer un pas més i gaudir-les respectant mesures de seguretat”.

L’alcaldessa, Esther Lara, i la regidora de Festes han confirmat que “es mantindran els actes institucionals del dia gran del nostre poble com la missa d’Acció de Gràcies per a commemorar el XXXVI aniversari de la Segregació, l’ofrena al ‘Monolito’, el disparament dels 36 tronadors i la mascletà que ja formen part de la tradició local”.

A més, s’han organitzat actes culturals per als veïns i les veïnes de les Alqueries de totes les edats. Hi haurà exposicions de pintura, jocs tradicionals per a menuts i grans, projecció de fotos antigues de l’Església del Replà, monòlegs, actuacions teatrals i diverses actuacions musicals a càrrec d’artistes que homenatjaran a cantants mítics dels últims anys com Joaquín Sabina, Mónica Naranjo, Ana Belén, Victor Manuel, Miguel Ríos i Joan Manuel Serrat, expliquen Lara i Maure des de l’Ajuntament de les Alqueries.

Per tal de mantenir totes les mesures de seguretat i garantir que els i les assistents puguen gaudir de les festes, serà necessari reservar amb anterioritat a través del portal Evenbrite per a acudir a alguns dels actes programats. Per aquelles persones que no els siga possible obtenir l’entrada per Internet, “l’Ajuntament posa a la seua disposició un servei d’ajuda en el Registre, de dilluns a divendres en horari de 9:00 a 14:00”, explica Lara. A més, conclou l’alcaldessa, “s’informarà de totes les activitats amb temps a través dels canals de comunicació oficials del consistori perquè ningú es quede sense festes de la Segregació”.