domingo, 16 de enero, 2022  |  

- 1 marzo, 2017 -

Tomàs Escuder Palau. Compromís per Castelló. Puc imaginar perfectament els polítics , homes i dones, de la dreta castellonenca contents. Amb l’arribada del servei... AVE, una contradicció encuberta

Tomàs Escuder Palau. Compromís per Castelló.

Puc imaginar perfectament els polítics , homes i dones, de la dreta castellonenca contents.

Amb l’arribada del servei de l’AVE a la nostra ciutat , ells, aquells que tenen per capital dels seus somnis , el Madrid dels Borbons, podran anar-hi amb més comoditat i rapidesa. Anar, això sí, com sempre han anat. Com a súbdits i no com a ciutadans.

Els encantarà poder dir “Sí, ahora ya tenemos AVE también”. Amb la qual cosa es reconeixeran com sempre , com ciutadans i ciutadanes de tercera classe. Com ‘gente de provincias’.

En què ens beneficia, a nosaltres, a les persones del carrer , gent d’a peu, tindre un servei que serà més car? El que a la major part de la gent castellonenca li pot interessar és que hi hage bons i nombrosos serveis. I barats. Fins i tot més de 2 combois al dia directes, per exemple.

El polític n’estarà content perquè va amb el viatge pagat. Però qui se’l paga de la seua butxaca vol més serveis i millors, i més barats i no a preu de ric. I, a més, millor que tindre dos AVE al dia seria tindre un servei de rodalies a València que no tardara més d’una hora. Sovint ratllant l’hora i mitja.

I més li valdria a molta gent, la que viu al nord de la ciutat de La Plana, que els trens que hi van des de València foren més nombrosos. I no com ara que els regionals que els hi porten, son escassos.

Els de la dreta s’ompliran la boca dient que aquest tren tan fantàstic que es diu AVE ens fa moderns i rics. I ens acosta més a la ‘capital del reino. Cosa absolutament innecessària i, a més , cara.

El que calen son serveis per a la proximitat i no per a anar a pidolar a Madrid. I clar, com a Barcelona  els del PP no hi van si no és a veure el món i allà no han de demanar res, llavors que la gent del comú es fotin i que el tren que els hi porta tarde el que siga.

 

 

Whatsapp Telegram