jueves, 15 de abril, 2021  |  
Borriana programa activitats amb sabor de falles per al mes de març Borriana programa activitats amb sabor de falles per al mes de març

- 27 febrero, 2021 -

L'objectiu del consistori és visibilitzar la ciutat i simbolitzar que és un "preludi d'una festa que tornarà" Borriana programa activitats amb sabor de falles per al mes de març

L’objectiu del consistori és visibilitzar la ciutat i simbolitzar que és un “preludi d’una festa que tornarà”

Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana allibera i programa una sèrie d’activitats al mes de març amb totes les mesures de seguretat necessàries per tal de recordar eixe món faller que s’ha suspès a causa de la Covid. Així doncs, més com unes activitats simbòliques que altra cosa, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera (JLF) de Borriana, Sara Molina, ha manifestat que l’objectiu és visibilitzar que Borriana és un poble faller i que “és només el preludi d’una festa que tornarà molt prompte”. 

La programació s’ha aconseguit com a fruit del treball conjunt de totes les persones que formen la Junta Local Fallera, consensuada amb el col·lectiu faller en les últimes reunions mantingudes i subjecta a l’evolució de la situació epidemiològica. A més, Molina ha indicat que de manera indirecta també “s’ha volgut ajudar a uns oficis tan perjudicats per l’actual pandèmia com és el cas de las pirotècnia i les floristeries”.

Així, se celebrarà a porta tancada i sense la presència de públic l’acte de ‘pleitesía’ a la Reina fallera infantil, que serà televisat el 14 de març. El 18, per la seua banda, tindrà lloc l’obertura de l’exposició de fotografia i llibrets, en què s’entregaran els premis als millors llibrets de 2020 i podrà visitar-se amb totes les mesures sanitàries en vigor amb un control estricte, i subjecta a la situació epidemiològica del moment.

Pel que fa als actes religiosos, durant la setmana del 15 fins al 18 de març, s’instal·larà un tapís com és habitual en les falles, en la façana de la basílica d’El Salvador durant els quatre dies, perquè les persones que ho desitgen de forma ordenada puguen depositar individualment la seua ofrena de flors.

A més, la missa del 19 de març en honor a Sant Josep comptarà amb la presència dels màxims representants de cada comissió, de les Reines falleres de Borriana i de les seues corts d’honor que, vestits de particular, i després de finalitzada la cerimònia religiosa, realitzaran l’ofrena floral i hi haurà una xicoteta ‘disparà’.

El mateix dia 19, a les 14 hores, es llançarà unamascletà’ aèria amb tres ubicacions simultànies, per a poder gaudir-la des de casa, i a les 22 hores es dispararan 19 castells de focs artificials des de cadascuna de les ubicacions on s’haguera plantat cada falla en un exercici faller normal.

Així mateix, segons ha explicat Sara Molina, el conjunt d’aquests actes seran televisats per a poder gaudir-los des de casa. Amb els espectacles pirotècnics i amb totes les activitats se seguirà el protocol de protecció de seguretat contra la Covid i la realització dels actes i activitats estarà subjecta sempre a les mesures sanitàries de prevenció de cada moment.

D’altra banda, Molina ha tornat a emplaçar el col·lectiu faller a “continuar treballant noves propostes” per a la celebració de la setmana fallera amb vista al segon semestre de l’any, sempre seguint les indicacions de l’administració autonòmica perquè “la festa torne al carrer quan siga possible”.

Tal com la Junta Local Fallera i la Federació de Falles de Borriana van expressar, “no podem renunciar a la celebració de les falles de 2021, complint sempre amb totes les mesures”. Les festes, com ha subratllat Sara Molina, són, “a més de tradició i cultura, un motor econòmic que repercuteix en molts sectors de la ciutat, greument afectats en aquests moments per la paràlisi i que necessiten les festes per a poder seguir endavant”.

Whatsapp Telegram