Noticias Castellón
martes, 30 de abril de 2024 | Última actualización: 23:48

El tancament de RTVV obri la finestra al canvi al País Valencià

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

Alberto Ibáñez, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Vila-real.

Ahir desprès de conèixer que el TSJV declarava la nul·litat de l’ERO de RTVV sabíem que el govern del Partit Popular no anava quedar-se amb els braços creuats. Malauradament, aquest presagi hores desprès era realitat de la mà del Sr. Fabra que anunciava unilateralment, i sense avisar als treballadors i treballadores, el tancament de la televissió valenciana.

No és gens fàcil explicar en unes poques ratlles la complexitat de la decisió política del govern valencià perquè va molt més enllà del tancament de rtvv. Malauradament, els últims anys ( massa anys) RTVV no exercia com a la ràdio i televissió pública dels valencians i exercia com l’altaveu i la màquinaria electoral del Partit Popular, del govern valencià que durant anys va manipular i censurar la societat valenciana. Avui toca fer autocrítica, i no només als treballadors i treballadores que per por i manca de consciència no informaven sinó repetien allò que des del Palau de la Generalitat s’ordenava, sinó de la societat valenciana, de tots i totes les valencianes que durant anys majoritàriament acceptaven el marc cognitiu de la dreta regional que votant al PP era exercir de bons valencians. No ha de ser la lluita dels treballadors i treballadores de RTVV sinó del poble valencià. Sense periodisme no hi ha Democràcia.

Però, el tancament de RTVV serà el tancament del govern valencià. Anit, els treballadors i treballadores van perdre la por, van prendre consciència, i sobretot el govern valencià va abandonar els despatxos de la direcció de l’ens. Així posaven per fi cara als responsables del tancament  de la RTVV i de la fallida de la Generalitat valenciana els alts càrrecs imputats pel cas gürtel, els alts càrrec imputats d’assetjament sexual i el govern valencià. A més, cal destacar el cinisme amb el que actua el Partit Popular mentint a la ciutadania ja què no la tanquen per salvar la Sanitat i la Educació, que no ens facen imbècils! Tanquen per vendre-la a preu de saldo! Per desmantellar els serveis públics valencians.

Avui al llarg de tot el dia, i desprès de molts anys, hem pogut gaudir per fi d’una televissió pública de qualitat, en valencià, plural i crítica. Avui, malgrat tot, estic content perquè Aitana ( la meua neboda) podrà crèixer amb uns dibuixos en valencià i perspectiva de gènere, podrà crèixer escoltant música en valencià, conèixer als actors i actrius valencians, gaudir de tota la nostra cultura i de l’esport valencià. Sé que no serà gens fàcil, i que els treballadors i treballadores ( i les seues famílies, al capdavall tots els valencians) ho pasaran molt malament. Però, també sé que avui pot sortir el sol al País Valencià. Junts redefinirem la RTVV que volem, a prop del Palau de la Generalitat però per exercir de contrapoder públic, i més a prop de les Corts per informar des de la pluralitat, una Canal9 allunyada de les visites del Papa, la fórmula 1 i els drets d’emissió del fútbol. Un servei públic que vertebre el nostre país i cohesione la nostra societat. Però, avui més que mai juntes i junts hem de forçar el canvi al país valencià, cal convocar eleccions anticipades sinó l’oposició hauríem de dimitir en bloc a les Corts, i no participar més d’aquest circ polític.

Al capdavall, avui comence aquesta columna d’opinió defensant la llibertat d’expressió, la ràdio i televissió pública, de qualitat i en valencià,laica i crítica.