Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Vila-real pagarà 89.000 euros per l'enllumenat de les pròximes festes patronals i Nadal

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

Una empresa cordovesa gana el concurs públic per a la decoració viària durant 2024 després d'aplicar una rebaixa de 8.000 euros

L'empresa Luxido Techonologies S.L., situada a Puente Genil (Còrdova), instal·larà l'enllumenat en les festes de Sant Pasqual, la Mare de Déu de Gràcia i Nadal 2024/25 als carrers de Vila-real. La formalització del contracte amb l'única empresa que va presentar la seua oferta al concurs públic de l'Ajuntament de Vila-real suposa l'execució dels treballs amb un cost anual de 88.814 euros.

El consistori va traure a licitació els treballs per 96.800 euros, un import total al qual l'adjudicatària va aplicar una rebaixa econòmica de 8.000 euros. En aquest 2024 s'encarregarà del subministrament i la instal·lació de l'enllumenat en la ubicació facilitada per l'Ajuntament de Vila-real. L'administració local també cedirà les figures dels tres reis mags per al seu muntatge en la façana de l'ajuntament durant les festes de Nadal, així com els set arcs amb l'escut de la ciutat en els accessos durant els festejos patronals.

Tal com figura en el plec de contractació, l'empresa encendrà l'enllumenat l'1 de maig -a escasses dates de les festes de Sant Pasqual- i ho apagarà una vegada finalitzada la setmana gran. En el cas de la Mare de Déu de Gràcia, l'activarà el divendres anterior al primer diumenge de setembre i tornarà a apagar-ho quan acaben els festejos. Finalment, l'encesa de l'enllumenat de Nadal està prevista coincidint amb la fira local de Santa Caterina, el divendres més pròxim al 25 de novembre, fins a un dia després de Reis.

Les llums de les festes patronals romandran enceses tots els dies des de les 18 fins a la mitjanit, mentre que per Nadal l'horari establit és de 17.30 a 22 hores, si bé l'acord amb l'empresa deixa oberta la possibilitat a variacions. Tota la il·luminació haurà de ser de tipus led, microllums o de baix consum.

L'enllumenat de les festes patronals disposarà de 16 arcs lumínics en el Raval del Carme i el Raval de Sant Pasqual, altres 54 en carrers principals i 19 més en vials per als vianants, als quals se sumen els dels accessos a la ciutat fins a fregar el centenar de motius ornamentals.

En el cas de la decoració de Nadal de 2024/25, Vila-real distribuirà 218 arcs, més d'un centenar de detalls en columna, 170 metres de cortina lluminosa entre la plaça Bayarri i el jardí de Sant Pasqual i altres 150 metres de lluminosa als jardins Encarnació, Pou Amorós i Sant Ferran. Les places Puríssima, Miralcamp i Sagunt també disposaran de detalls de Nadal, si bé la plaça Major serà la més engalanada per tractar-se de l'enclavament amb major activitat.