Noticias Castellón
domingo, 04 de diciembre del 2022 | Última actualización: 13:15

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia han sigut "tranquil·les" i "una bona opció per l'hostaleria"

Tiempo de Lectura: 40 segundos

Noticias Relacionadas

El regidor i el comissari de la Policia Local de Vila-real valoren positivament els deu dies de celebracions

A.K.Herrando/ Castellón Información

El regidor de Festes, Diego Vila, fa junt amb el comissari de la Policia Local, José Ramón Nieto, una valoració de les festes de setembre per la Mare de Déu de Gràcia. Després d’una setmana que no se celebrava des del 2019, el regidor ha assegurat que la decisió que en un “principi pareixia arriscada” ha sigut un èxit pel “bon comportament i respecte dels veïns de Vila-real“. A més, aquestes festes que van començar amb una programació i ha acabat amb una altra, han sigut una molt bona opció per l’hostaleria de la ciutat.

 width=

Vila també ha tingut unes paraules sobre el bàndol de l’alcalde que creu “molt encertat” i encara que “al principi va haver-hi moltes crítiques” la celebració ha anat “molt bé”. En unes particulars festivitats que arriben a 90 actes, dels quasi 300 que se celebren en una edició normal.

Pel que fa a l’aforament dels actes, sempre limitats per la Covid-19, s’han apropat una mitja de 600 persones als concerts, 1200 persones de mitja als actes taurins i unes 400 a la trobada de l’allioli abans de la nit de Xulla. Xulla que es va celebrar de manera controlada i molt positiva segons el comissari Nieto.

Pel que fa a l’equip de govern, el regidor ha volgut fer un especial agraïment a tots els grups per coincidir en la celebració de les festes, així com a la Junta de Portaveus, la Comissió de Festes i la Secretaria Tècnica pel treball ben fet.

En aquestes festes han participat 55 empreses, 40 d’elles locals, que han treballat per fer d’aquestes unes primeres celebracions que s’apropen a la normalitat amb el màxim control possible. 249 dies ens separen de la pròxima data de Sant Pasqual i el regidor espera que es donen amb les condicions idònies per tornar amb els grans concerts, els concursos de paelles i ’empedrats’.

Finalment, Vila s’ha mostrat crític amb els actes incívics d’aquelles “persones que no han sabut comportar-se i ser respectuosos”. També ha volgut disculpar-se si “hi ha hagut errors i molèsties als veïns”.

Valoració policial

En aquests dies han rebut 84 queixes veïnals i s’han produït sis denúncies que no “es poden comparar amb altres anys”. Aquestes queixes han sigut produïdes pel comportament de les penyes i el 95% s’han resolt amb facilitat després de la presència policial. De les sis denúncies, quatre són per orinar en la via pública, una per no registrar-se en les penyes i una per molèsties al veïnat.

El primer cap de setmana van tindre una telefonada per una baralla i una altra amb un ferit, de la qual encara no s’han localitzat als causants. Aquest últim cap de setmana, no han tingut incidències ressenyables.

A més, tant la Nit de Xulla com els actes taurins han sigut “molt tranquils” i només cal lamentar un ferit pel bou traslladat a l’Hospital i un altre veí de vint-i-quatre anys amb contusions lleus atingut per infermeria. Quant al control en conducció, s’han produït tres delictes contra la seguretat viària i altres tres per alcoholèmia.

Cal destacar el canvi d’horari que ha sigut segons Nieto “molt positiu” perquè el que no té sentit és que les penyes tanquen a les 00:30 h i els pubs a les 03:00 h. També és ressenyable que de les 500 penyes que conta la localitat, moltes no han volgut obrir en aquestes festes.

En conclusió, el cap de la Policia Local valora aquestes festes com “tranquil·les” i ressalta que “la gent jove ha sigut responsable. Fins i tot, han comprovat com no deixaven accedir a més gent de la permesa en els casals”. Tant Nieto com el regidor de Festes esperen tindre unes “pròximes festes amb major normalitat”.