Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 12:04

Vila-real destinarà 62.000 euros a disparar els focs artificials en les festes i actes culturals de 2024

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament trau a concurs públic l'adjudicació dels castells, mascletades,  traques en festes i actes culturals perquè les empreses pirotècniques presenten les seues ofertes

L'Ajuntament de Vila-real ha reservat 62.000 euros, IVA inclòs, per al tret de focs artificials durant les festes organitzades pel consistori en 2024 i la resta d'actes culturals previstos per a enguany. Les empreses interessades tenen fins al 2 d'abril per a presentar les seues propostes.

El contracte, que no admet possibilitat de pròrroga, suposa la contractació del muntatge i tret de focs artificials amb motiu de les festes patronals de maig i setembre, les festes fundacionals de febrer i altres actes culturals promoguts pel consistori, així com el subministrament, col·locació i retirada de l'arena necessària per a la realització d'aquests esdeveniments.

L'acord inclou castells de focs, les mascletades, traques, trons d'avís per a tots els esdeveniments taurins de les festes patronals i espectacles pirotècnics aeris com el que té lloc al parc Jaume I amb motiu de les festes fundacionals.

L'empresa adjudicatària del contracte serà responsable de disposar d'articles pirotècnics concordes a les distàncies de seguretat. Proposarà, també, l'increment corresponent del radi de seguretat, en funció de l'orografia del lloc i de la densitat d'edificació i de població. La zona de llançament haurà d'estar permanent protegida mitjançant acordonament, clos o sistema similar.

El plec de condicions recull també que prèviament al muntatge de l'espectacle, els experts de l'empresa adjudicaria del contracte hauran d'inspeccionar els artificis pirotècnics i rebutjar aquells que presenten defectes que pogueren afectar seguretat de l'espectacle. Al començament de l'operació de muntatge, la Policia Local situarà en la zona de llançament un equip bàsic d'extinció d'incendis que romandrà allí fins a la retirada de l'espectacle