Noticias Castellón
jueves, 18 de abril de 2024 | Última actualización: 19:02

La Càtedra l'Alcora d'Investigació Musical i Qualitat de Vida mostra el seu últim estudi a través d'una jornada

Tiempo de Lectura: 48 segundos

Noticias Relacionadas

La investigació mostra els beneficis de la pràctica musical activa en una jornada sobre tecnologia i demència

Castellón Información

La Càtedra l'Alcora d'Investigació Musical i Qualitat de Vida ha presentat la seua darrera investigació en el marc de la masterclass «Technology and Dementia» de la 5th DISTINCT School, una jornada del projecte europeu «Dementia: Intersectorial Strategy for Training and Innovation Network for Current Technology» celebrada a Zamora i organitzada per la Universitat de Salamanca, IDES/INTRAS i la Universitat de Maastricht, amb la col·laboració amb l'Acadèmia INTERDEM.

Durant la jornada, s'ha pogut observar com la tecnologia és un recurs complementari i necessari per a la qualitat de vida. No obstant això, s'ha destacat el treball de la Càtedra, en posar en valor a les persones, i com la música és eficient no sols com a art que emociona, sinó també com a eina que millora la memòria, la concentració, la psicomotricitat, etc.

 width=Ana M. Vernia, professora de la Universitat Jaume I i directora de la Càtedra, ha destacat la importància de la participació en aquest esdeveniment, per la creació de noves aliances amb projectes europeus, i ha posat en relleu el valor de la tecnologia unida al potencial de la pràctica musical activa. Vernia ha explicat als assistents el programa que es du a terme a l'Alcora i que ha estat creat ex profeso per a la investigació en demències i qualitat de vida. Aquest programa es desenvolupa amb la participació del grup de gent gran del projecte «Músiques per a la vida».

Les conclusions de la investigació de la Càtedra manifesten la importància de la pràctica musical activa en un grup de persones grans, atès que s'ha comprovat que aturar les activitats artístiques per l'increment de contagis durant la pandèmia ha suposat un empitjorament de la qualitat de vida, especialment en paràmetres relacionats amb l'autoestima i la percepció de benestar.