martes, 7 de diciembre, 2021  |  
Samuel Falomir du al Ple de l’Alcora una moció per demanar l’autorització de proves de cistella malla per al parany Samuel Falomir du al Ple de l’Alcora una moció per demanar l’autorització de proves de cistella malla per al parany

- 13 octubre, 2021 -

L'Ajuntament té subscrit un conveni amb Apaval i col·labora amb l'associació en la realització de nombroses activitats Samuel Falomir du al Ple de l’Alcora una moció per demanar l’autorització de proves de cistella malla per al parany

L’Ajuntament té subscrit un conveni amb Apaval i col·labora amb l’associació en la realització de nombroses activitats

Castellón Información

El grup municipal socialista presentarà en el pròxim Ple ordinari, que se celebrarà el 25 d’octubre, una moció per a mostrar el suport de l’Ajuntament de l’Alcora a Apaval i a la realització de les proves de la cistella malla.

Així, l’acord principal consisteix a instar la Conselleria d’Agricultura a autoritzar aquestes proves com a modalitat de caça compatible amb la modalitat del parany.

L’alcalde, Samuel Falomir, espera aconseguir el suport de tots els grups polítics a la proposta “per tal de defensar de manera unànime i sense fissures aquesta tradició tan arrelada a la nostra localitat”.

Tal com s’argumenta en la moció, “la caça tradicional del parany, com a tradició pròpia, aporta a la cultura del nostre poble un gran valor afegit des del punt de vista etnològic, cultural, de respecte al medi ambient, gastronòmic i de coneixement del medi”.

Cal destacar que Apaval du a terme programes de cultura tradicional dirigits al foment, la promoció i la difusió de la caça, el parany tradicional, l’etnologia i etnografia, la formació de paranyers, l’ornitologia i el reclam bucal tradicional.

Sobre aquest tema, Falomir ha recordat que l’Ajuntament té subscrit un conveni i col·labora amb l’associació en la realització de nombroses activitats a l’Alcora, entre les quals destaquen l’Escola de Reclam i el Concurs de Reclam de Boca.

En la moció s’exposa que “Apaval, com a associació esportiva i club de caçadors, és coneixedora de la realitat de les modalitats de caça i captura que es desitgen perpetuar i mostra el seu suport i compromís per la conservació d’un patrimoni cultural que assegure la seua compatibilitat amb els principis de conservació de la fauna i la biodiversitat”. És per això que “des de fa anys ha sol·licitat les proves de la cistella malla per al tord, amb la finalitat de trobar una alternativa a la caça del parany que garantisca la pervivència de la seua tradició”.

I se subratlla que “l’Ajuntament de l’Alcora, municipi d’arrelada tradició paranyera, sempre ha donat suport a la proposta de l’associació d’autorització de les proves de camp per a la cistella malla i considera necessari sumar els esforços necessaris per a trobar una solució sostenible i respectuosa amb el medi ambient, que ens permeta mantindre la tradició del parany, tan important als pobles del Mediterrani”.

Cal recordar que Apaval ha convocat una reunió a l’Alcora el pròxim 21 d’octubre, a les 19 hores, per a signar un document de suport a la realització de les proves de camp de la cistella malla.

Whatsapp Telegram