Noticias Castellón
sábado, 02 de julio del 2022 | Última actualización: 18:25

Educació anuncia que el 97,1% dels xiquets i xiquetes de 3 anys aniran a centres escollits per les seues famílies

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 32 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información 

S’han publica aquest matí les llistes provisionals d’admesos al centres educatius sostinguts amb fons públics d’Infantil i Primària. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, després d’haver realitzat la baremació de totes les sol·licituds d’admissió que han realitzat les famílies als centres sostinguts amb fons públics, ha pogut comprovar com el 97,1% dels xiquets i xiquetes han estat admesos en centres que havien escollit les famílies en la sol·licitud presentada.

En concret, la xifra és d’un 87,5% d’admesos en primera opció, un 93’3% si sumem la primera i la segona, i fins al 97,1% comptant totes les sol·licituds presentades.

A les comarques d’Alacant, el percentatge d’admesos en la primera opció a Infantil de 3 anys ha estat del 88,8% i comptant el global de la primera i la segona opció de centres preferits el percentatge apuja al 94,6%. A les comarques de Castelló, el resultat és del 89’5% i la suma de la primera i la segona opció apuja al 94,1%. En el cas de les comarques de València, en un 86’1%, les famílies tenen plaça en la primera opció de centre escollit i un 92,1% si sumem la primera i la segona opció.

Cal recordar que la baremació de cada sol·licitud l’ha realitzada de forma automàtica un programa informàtic per a garantir la transparència i l’eficàcia de la baremació final. A més, la puntuació per a realitzar la baremació ha atés criteris objectius per a garantir la igualtat d’oportunitats sense permetre que els centres atorgaren punts subjectius que no atenien cap criteri de rigor.

La Conselleria d’Educació ha comprovat que s’han realitzat 108.323 sol·licituds per ordre de preferència en Infantil de 3 anys. Per comarques, a les d’Alacant se n’han realitzat 36.216, a les de Castelló 16.075 i a les de València 56.032.