Noticias Castellón
miércoles, 30 de noviembre del 2022 | Última actualización: 01:34

Puig i Benlloch aposten per la innovació en aquests moments de crisi per a l'avanç de la societat

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 7 segundos

Noticias Relacionadas

Este matí s’ha inaugurat la Fira Destaca al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real que es durà a terme els dies 16, 17 i 18 de novembre

Este matí ha donat inici a la Fira Destaca que es durà a terme a Vila-real, els dies 16, 17 i 18 d'este mes, situant a la ciutat com l'epicentre de la innovació. Es tracta d'una Fira científica, tecnològica i d'innovació que compta amb el recolçament de l'Ajuntament de Vila-real, la Càtedra d'innovació Ceràmica de la Universitat Jaume I  i d'empreses com Porcelanosa, el Villarreal CF, Facsa, entre altres. A la inauguració han assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig; l'alcalde de Vila-real, José Benlloch; la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica ‘Ciutat de Vila-real’ de l’UJI, Juan Carda; entre altres autoritats.

Destaca torna en la seua quinta edició a la normalitat, després que en la seua anterior edició haguera d'adaptar-se a la situació de pandèmia per la covid-19. Esta fira està marcada per la transferència tecnològica i científica, "en estos temps d'incertesa"tant el president de la Generalitat com l'alcalde de Vila-real han defés la importància d'apostar per la innovació en els temps d'incertesa com els que s'estan vivint actualment. 

A més, han remarcat la importància de comptar amb una Fira com esta en un món global com el que vivim en el que les transformacions tecnològiques fan necessari que s'augmenten els coneixements científics per a ser transferits al sector industrial. 

El president, Puig, ha declarat que en estos moments la innovació es tracta de una qüestió indiscutible per a l'economía i l'avanç de la societat. Ja que, "no hi ha sector de la nostra economía i de propia societat que se pague aïllar del camí de la innovació". Ha aprofitat també per a felicitar l'alcalde de Vila-real per impulsar el procés d'innovació en 2011. L'Ajuntament i el seu alcalde van ser capaços de veure que quelcom que preocupa a una ciutat és una qüestió que s'ha d'impulsar.

És important recordar que, el 25 de novembre de 2011, el Ministeri de Ciència i Innovació va concedir a Vila-real la distinció com a Ciutat de la Ciència i de la Innovació per les seues polítiques innovadores. Actualment, són més ciutats les que ostenten este títol entre les que es troben Castelló, Onda, Vinaròs i Orpesa.

Puig ha parlat de la importància de la Fira Destaca i ha assenyalat que "la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que més ha avançat en innovació. Així ho ha reconegut la Comunitat Europea".

Per la seua banda, Benlloch ha volgut remarcar la importància de que el que millor s'adapta als canvis és el que promociona el coneixement i que esta Fira Destaca dóna resposta a una necessitat vital que té el ser humà per a"compartir sinergies".

Enguany la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real es troba en el seu desé aniversari. Va nàixer amb l'objectiu d'acostar la Universitat a la ciutadania de Vila-real i potenciar així la cultura per la innovació. 

Destaca Divulgació

Des del 14 al 18 de novembre, la Fira Destaca acollirà a uns 1000 estudiants de 5t i 6t de Primària, on tindran l'oportunitat de conéixer de primera mà i acostar-se a la ciència i la seua importància en el futur.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí