Noticias Castellón
jueves, 01 de diciembre del 2022 | Última actualización: 23:46

La Fira Destaca reunirà a Vila-real a un total de 50 empreses i institucions

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

Donarà lloc al Centre de Congressos, Fires i Trobades de la ciutat de Vila-real els dies 16, 17 i 18 de novembre

Este mati s'ha presentat la cinquena edició de la Fira Destaca, la fira de transferència del coneixement científic i tecnològic, a la Universitat Jaume I. L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica «Ciutat de Vila-real», Juan Carda.

La Fira s'organitza cada dos anys des que va nàixer en 2014 i enguany en concret, celebra el seu desé aniversari en la seua cinquena edició. La Fira de Divulgació s'estendrà als dies 14, 15, 16, 17 i 18 a través de visites guiades a més de mil escolars, que "tindran l'oportunitat de conéixer la ciència de primera mà", ha assegurat Carda, on es podrà descobrir que la ciència també és atractiva.

S'han repartit quatre taules de reptes en la programació. El dimecres 16 tindrà lloc la número 1 titulada: "Noves fonts energètiques per al sector industrial". El dijous 17 es duran a terme dos; per un costat la titulada: "Optimització de recursos naturals i circularitat de les matèries primeres" i d'altra banda, la de "Transformació industrial a través de la innovació i les noves tecnologies". L'últim dia, es desenrotllarà la quarta taula de reptes: "És cara la transformació digital?".

Enguany el país invitat serà Portugal amb l'objectiu d'unir esforços entre els distints organismes públics i empresarials que recolzen el desenrotllament soci- econòmic i internacional. La Universitat de Aveiro comptarà amb un stand central.

A més, l'altre stand central es farà un homenatge a Porcelanosa pel seu 50 aniversari. I un altre enfocat a les forces armades gràcies a la subdelegació de defensa a Castelló. També s'exposarà el circuit de mobilitat elèctrica i en exposició el cotxe. I estan esperant la confirmació per part del Villarreal CF per a l'exposició de les obres que s'estan portan a terme.

L'alcalde de la localitat de Vila-real, José Benlloch, ha aprofundit sobre els problemes a què "ens enfrontem mundialment" amb la llum, el gas i l'argila. Ja que, tal com ha afirmat si no salvem la indústria ceràmica esta província morirà tan i com l'entenem. 

I que, si esta fira no existira hauríem d'inventar-la perquè és un lloc d'oportunitats i innovació. A més, hi ha agraït a la Universitat Jaume I i a la càtedra ceràmica ciutat de vila-real per treballar conjuntament per a poder fer realitat esta fira.

Per la seua part, la rectora de l'UJI ha afirmat que “davant l'actual context d'incertesa, la resposta és clara: només amb ciència i innovació podrem avançar cap a un món més sostenible tant en l'àmbit ambiental com en l'econòmic i social”. En aquest sentit, ha destacat la importància d'unir esforços i potenciar la col·laboració entre els centres d'investigació, universitats, entitats i administracions per a fer possibles esdeveniments com aquesta fira i ser capaces de donar resposta als reptes actuals.