Noticias Castellón
domingo, 03 de julio del 2022 | Última actualización: 02:46

El poble de Vila-real honra amb milers de flors al patró i assisteix a la foguera que anuncia el dia de Sant Pasqual

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 31 segundos

Noticias Relacionadas

Ha tingut lloc la campanya d’aliments solidaris o es reines de les Festes de 1969 i 1994, Susana Pesudo Calatayud i Gisela Usó Rubert, han sigut homenatjades 

Castellón Información

Una multitudinària ofrena de flors i la tradicional foguera de Sant Pasqual, que han encés l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, i la reina de festes, Carmen Rubert, han anunciat a Vila-real l’arribada del dia gran de les festes patronals, el dia de Sant Pasqual, que serà demà.

Desenes d’entitats, entre penyes, associacions, clubs i col·legis, han desfilat des de la plaça Major fins a la basílica per a conformar el tapís floral que la ciutat lliura en homenatge al seu patró. El recorregut ha estat des de la plaça Major, carrer Major Sant Jaume, raval de Sant Pasqual i plaça de sant Pasqual. Enguany l‘encarregada de recollir els rams ha estat la Penya l’Esquella. Tot seguit s’ha fet la tradicional foguera amb els garbonets aportats per penyes i veïns.

Abans d’aquest important acte religiós dins de les festes patronals ha tingut lloc la campanya d’aliments solidaris que organitzen Càritas i la Junta de Festes amb la col·laboració de la Comissió de Penyes i la Caixa Rural. Al llarg de la vesprada s’han recollit aliments i donatius solidaris als porxes de la plaça de la Vila que s’han pogut traslladar al magatzem amb la nova furgoneta de Càritas, adquirida amb l’ajuda de l’Ajuntament. EL rector de Sant Jaume, mossén Javier Aparici, ha beneït la furgoneta.

La Casa dels Mundina ha acollit l’acte d’homenatge a les reines de les Festes de 1969 i 1994, Susana Pesudo Calatayud i Gisela Usó Rubert, i les dames de la ciutat.