jueves, 26 de mayo, 2022  |  
El còmic Pepe Viyuela triomfa en un Raval entregat amb l’obra ‘La Encerrona’ El còmic Pepe Viyuela triomfa en un Raval entregat amb l’obra ‘La Encerrona’

- 1 mayo, 2021 -

‘Per Nassos’ ha tingut una gran rebuda per part del públic amb la venda de quasi totes les entrades i s’acomiadarà demà amb ‘On... El còmic Pepe Viyuela triomfa en un Raval entregat amb l’obra ‘La Encerrona’

El Festival ‘Per Nassos’ ha tingut una gran rebuda per part del públic  amb la venda de quasi totes les entrades i s’acomiadarà demà amb ‘On està Mercè?’

Castellón Información

Després de l’èxit de Tortell Poltrona en l’estrena del festival ‘Per Nassos’, hui ha arribat el torn de l’altre cap de cartell, Pepe Viyuela. El reconegut actor ha apadrinat el festival i ha fet gaudir el públic del Raval amb ‘La Encerrona’, una obra en la qual desplega tot el seu talent per a jugar sobre l’escenari amb objectes quotidians. I és que ‘Per Nassos’, la nova aposta de la Regidoria de Cultura per a l’agenda cultural de la ciutat, ha tingut una gran acollida per part de la ciutadania, tal i com s’ha pogut veure al Teatre del Raval.

“Ha estat tota una satisfacció tornar a veure com veïnes i veïns omplen el teatre municipal i gaudir d’un cap de setmana que ens ha fet recuperar el somriure”, ha assegurat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, qui ha incidit en què aquest festival “és una aposta pel gènere dels pallassos i les pallasses que vol fer de Castelló un punt de referència per als professionals del sector i que vol acostar el públic les millors peces d’aquest gènere”. 

Ruiz ha recordat que la iniciativa forma part de les polítiques de reactivació culturals impulsades des de l’àrea que lidera per a “crear oportunitats laborals per al sector cultural i que tota la ciutat es beneficie de l’activitat derivada que generen aquests esdeveniments”. L’edil també ha explicat que aquesta edició de ‘Per Nassos’ ha servit per retre homenatge als clàssics del circ i del clown al Teatre del Raval de Castelló.

Així doncs, la jornada de dissabte l’ha obert Clownbaret amb el ‘Desconcierto (la vie en rose)’ al Raval. L’espectacle ha permès la interacció amb el públic amb una gran dosi d’humor i un gran homenatge als clàssics del sector en els anys 60. En l’obra, les persones assistents han pogut veure com dos músics són expulsats enmig d’un concert i inicien un camí per retrobar-se. 

Pepe Viyuela, qui apadrina la primera edició del ‘Per Nassos’, ha actuat al Raval amb ‘La Encerrona’. En l’obra, Viyuela es posa en la pell d’un bufó de la cort i es queda atrapat a l’escenari durant quasi dues hores. El còmic vol escapar de les mirades d’un públic que observa com s’enfronta a objectes del nostre dia a dia als quals no sap donar ús. 

Castelló s’ha situat en l’epicentre del sector del circ amb la “clownferència” de Jesús Jara i Amaia Prieto, sota el títol ‘A más igualdad, más libertad y felicidad’ al Menador Espai Cultural. La iniciativa forma part del vessant més professional d’aquest festival i ha posat sobre la taula el tractament de la igualtat, les discriminacions per qüestió de gènere i la violència de gènere abordades des del llenguatge clown. 

‘Per Nassos’ tancarà la primera edició demà, diumenge, amb les actrius valencianes de Bandada, grup en què 

‘Per Nassos’ tancarà la primera edició demà, diumenge, amb les actrius valencianes de Bandada, grup en què també hi participen les castellonenques Esther Ramos i Elena Donzel. Les actrius pugen a l’escenari del Raval, després d’anys al projecte solidari de pallaSOSpital, amb l’obra premiada a la Mostra de Xirivella ‘On està Mercè?’. Monserrata Mércuri, Rock&Bini, La Niña Punki, Lesa, La Tirolesa, La Marquesa Esa Esa, La Explosiva Michaela, La Vaya Martirio i Norma són un cor ‘a capella’ quel ha perdut a La Gran Voce, Mercè, just abans d’un concert.

El festival s’acomiadarà demà fins la pròxima edició amb la venda de pràcticament la totalitat de les entrades. ‘Per Nassos’, sota la direcció artística de la Troupe Malabó, ha tingut una gran acollida pel públic castellonenc. Davant de tal èxit, l’aposta de la Regidoria de Cultura, encapçalada per Verònica Ruiz, s’ha guanyat un paper principal en l’agenda cultural de la capital de La Plana. 

Whatsapp Telegram