El Castell de Papa Luna acollirà representacions nocturnes amb grans noms de l’escena i adaptacions d’autors universals
Del 7 al 20 de juliol, la fortalesa del Papa Luna i el centre històric de Peníscola es convertiran en una gran platea a l’aire lliure amb motiu de la XXVIII edició del Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola, una cita cultural de referència que combina patrimoni, art i turisme. El festival oferirà espectacles de gran qualitat, amb una programació que compta amb autors clàssics i adaptacions innovadores en un entorn patrimonial únic.
“Este festival és una experiència que roman en el record de tots els que la viuen”, ha afirmat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, qui ha destacat també que “la qualitat de les obres, dels actors i de les companyies han elevat al més alt esta cita amb el teatre de qualitat”. La presentació oficial ha tingut lloc este migdia al Pati de Les Aules de la Diputació de Castelló, on s’ha remarcat l’aposta per mantindre viva la tradició escènica i valorar el llegat històric del castell.
Programació
El dimarts, 8 de juliol, es representarà 'Ifigenia', de Silvia Zarco. A partir de tragèdies clàssiques de Eurípides i Esquilo. Una coproducció del Festival de Teatre Clàssic de Mèrida.
El dijous, 10 de juliol, serà el torn per a 'Las Amistades Peligrosas', de Pierre Choderlos de Laclos. Versió lliure de Maribel Bayona i Jerónimo Cornelles.
El dissabte, 12 de juliol, s'interpretarà 'El Agua de Valencia', de Daniel Tormo, Anna Marí i Javier Sahuquillo. A partir de textos de Lope de Vega, Guillem de Castro i la Academia dels Nocturnos.
El diumenge, 13 de juliol, es representarà 'Hamlet.02', de Sergi Belbel. A partir d'Hamlet, de William Shakespeare.
El dimarts, 15 de juliol, tindrà lloc 'Los Cuernos de Don Friolera', de Ramón María de la Valle-Inclán. Versió d'Ainhoa Amestoy.
El dijous, 17 de juliol, serà el torn per a 'La Reina Brava', d'Ana López Segovia. Inspirada lliurement en l'univers de William Shakespeare.
I, finalment, el dissabte 19 de juliol, s'interpretarà 'Tebanas', d'Álvaro Tato. A partir de tragèdies clàssiques de Esquilo, Sófocles i Eurípides.
Tots els espectacles se celebraran a les 22.30 hores al Pati d'Armes del Castell. Pel que respecta a les entrades, estaran pròximament a la venda en les taquilles del castell i en la pàgina web d'este.
Per a l’alcalde de Peníscola i vicepresident de la Diputació, Andrés Martínez, el festival és un impuls clau per al turisme local: “Són vint-i-huit edicions de molt d’esforç per part de totes les persones i institucions implicades. Un festival consolidat en la nostra terra que, any rere any, guanya en qualitat, prestigi i innovació”.
La Diputació també ha destacat que el Castell de Peníscola està a punt de culminar el seu Pla Director, un projecte fonamental per a conservar i potenciar este tresor patrimonial. Amb iniciatives com este festival, l’administració provincial busca reforçar “l’orgull de pertinença a la nostra terra i projectar una imatge de qualitat i compromís amb la cultura”, ha conclós Clausell.