lunes, 20 de septiembre, 2021  |  
Peníscola engega una campanya de conscienciació sobre el consum d’articles del ‘top manta’ Peníscola engega una campanya de conscienciació sobre el consum d’articles del ‘top manta’

- 18 febrero, 2020 -

Es programen accions orientades cap als més joves, el col·lectiu que adquireix més productes procedents de la venda fraudulenta Peníscola engega una campanya de conscienciació sobre el consum d’articles del ‘top manta’

Per primera vegada es programen accions orientades cap als més joves, el col·lectiu que adquireix més productes procedents de la venda fraudulenta

Castellón Información

Després de la celebració de la Jornada sobre el fenomen del ‘top manta’ que va convocar a Peníscola diversos municipis amb l’objectiu de posar en comú propostes per pal·liar els efectes negatius que té, sobre les economies locals, la venda fraudulenta; una de las primeres conclusions que es va extraure de les dades aportades pels ponents “és la falta de sensibilització de la ciutadania respecte als perjudicis que causa aquest tipus de venda il·legal” ha explicat la regidora de Turisme i Comerç, Raquel París.

Segons l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU), tan sols el 58% de la població afirma estar en contra d’aquest tipus de venda.

Segons el mateix informe de l’entitat esmentada, l’any 2019 el 23% afirmava haver adquirit algun producte procedent d’aquesta venda (falsificació).

La dada és fins i tot major si parlem dels més joves, que afirmen haver adquirit articles falsificats en un 37,1% durant l’any passat.

“Durant el transcurs de la jornada hem reforçat la nostra idea de la necessitat de conscienciar la població sobre els efectes negatius que té la venda fraudulenta sobre la nostra economia, tal com hem estat fent des de l’Ajuntament de Peníscola en els últims anys” ha valorat París.

Concretament, a Espanya, segons l’EUIPO (Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea), aquest tipus de venda fa perdre als fabricants el 10,6% del volum total de les vendes, la qual cosa es tradueix en 6766 milions d’euros anuals i en la destrucció de 53.467 llocs de treball.

Davant aquest escenari “no podem deixar d’insistir en la conscienciació del possible comprador, mentre hi haja no desapareixerà l’oferta, així que reforçarem l’habitual campanya de senyalització en via pública per a aquesta temporada turística, i informarem sobre els riscos que entranya comprar productes que no passen cap tipus de control i, a més, perpetuen aquest sistema de distribució” ha assegurat la regidora.

En aquesta línia, ha comunicat que es distribuiran, a través de diferents campanyes, missatges orientats cap a la població més jove, a la qual cosa se sumaran xarrades de conscienciació per als estudiants, que es programaran des de l’àrea de Comerç.

“Nosaltres treballarem amb la població local i amb aquells que arriben a visitar-nos, a través de campanyes de comunicació en la via pública, però és necessari que tots hi prenguem consciència, i des de les administracions superior es duguen a terme experiències similars” ha sol·licitat.

Whatsapp Telegram