Sábado, 8 de agosto, 2020  |  
Llíria i Altea acullen el II Festival d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana Llíria i Altea acullen el II Festival d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana

- 8 noviembre, 2019 -

La localitat del Camp del Turia ha sigut reconeguda recentment com a ciutat creativa de la música per la UNESCO Llíria i Altea acullen el II Festival d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana

La localitat del Camp del Turia ha sigut reconeguda recentment com a ciutat creativa de la música per la UNESCO

Castellón Información

L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) organitzen demà dissabte a Llíria el II Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte 9 de novembre al teatre de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament de la Banda Primitiva de Llíria a les 19.30 hores i comptarà amb les actuacions de l‘Orquestra de la Societat Musical d’Alboraia i l‘Orquestra Simfònica la Primitiva de Llíria.

El festival s’emmarca dins del programa ‘Bankia escolta València‘, que l’entitat financera impulsa al territori valencià per a donar suport al moviment associatiu musical a les tres províncies i que celebrarà la segona cita dins del cicle de concerts el 5 de desembre a Altea.

El concert de Llíria coincideix amb la declaració recent d’aquesta com a ciutat creativa de la música per la UNESCO, un reconeixement reservat a molt poques ciutats del món que posa de manifest la importància cultural de les societats musicals valencianes.

La segona jornada del festival tindrà lloc el 5 de desembre al Palau Altea, també en horari de 19.30 hores. En aquesta actuaran la Jove Orquestra de la Primitiva de Xàtiva, l’Orquestra Simfònica de la S. M. La Primitiva de Rafelbunyol i l’Orquestra de la Societat Filharmònica Alteanense.

La segona edició d’aquest festival reforça una de les línies fonamentals de ‘Bankia escolta València’, que és el suport a la música de corda i a les orquestres valencianes. El II Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana és una cita anual que es completa amb el ‘IV Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres’, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2020 al Palau de les Arts de València.

La presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, ha destacat “la importància que iniciatives orquestrals com aquesta es perpetuen en el temps i permeten consolidar, junt amb el cicle d’orquestres i el concurs, una programació orquestral estable a tota la Comunitat Valenciana, i permeta fomentar la pràctica orquestral en el si de les societats musicals i el talent dels nostres músics de corda”.

El director corporatiu de la territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha assenyalat que “per a l’entitat és un orgull que el primer concert del ‘II Festival d’Orquestres’ se celebre en una ciutat reconeguda recentment per la UNESCO com a ciutat creativa de la música”. “Bankia manté el seu compromís amb el moviment orquestral associatiu a tots els racons del territori valencià”, ha afegit.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha explicat: “Estem orgullosos de continuar impulsant el ‘Festival d’Orquestres’, una de les activitats més destacades que realitzem per a fomentar la música orquestral dins del moviment de les societats musicals. És una forma de mantindre actives les orquestres que ja han participat en el ‘Concurs d’Orquestres Bankia’, junt amb el Circuit d’Orquestres, i també una manera de fer que tinguen una convivència important entre si, que comencen el curs treballant molt centrats en la participació en el festival i, sobretot, que donen a conéixer al públic valencià la gran qualitat de les orquestres joves que depenen d’una societat musical”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *