miércoles, 27 de octubre, 2021  |  

- 1 junio, 2015 -

Carles Mulet. Portaveu Iniciativa comarques de Castelló-Coalició Compromís.  Després de les eleccions municipals i autonòmiques, ara duem dies on tota l’atenció mediàtica està posada... Pactes i acords

Carles Mulet. Portaveu Iniciativa comarques de Castelló-Coalició Compromís. 

Després de les eleccions municipals i autonòmiques, ara duem dies on tota l’atenció mediàtica està posada en saber com es resoldran les configuracions dels nous governs, i ahi està principalment la novetat, en que per fer eixos nous governs no serà un sol partit qui ha de triar, sinó que per s’haurem de seure, dos o tres formacions polítiques, i tots cedir i arribar a consensos.

Afortunadament, en Compromís duem l’avantatge de ser una ampla coalició, on sabem perfectament com costa trobar eixos punts d’encontre i equilibri, i el camí fet ajuda a entendre la complexitat que té avui en dia la política; s’han acabat les uniformitats, els monolitismes, el monocolor; és temps d’escoltar , de coralitats, i saber conjugar la majoria numèrica amb el valor dels menuts, de que si vols arribar a ser-ne set, per exemple, encara que un siga 5, si no suma a eixos 5, 1 i 1 més, no arribarà mai.

Tampoc podem pontificar que este nou escenari que s’obri ara serà per sempre així, com era absurd també pensar que anaven a un bipartidisme perpetu, ningú tenim la bola de predir el futur, però podem especular, que a fi de comptes és gratuït. Tenim una societat cada cop més diversificada o complexa, més sectoritzada, i per això, la diversitat d’ofertes polítiques encaixa perfectament en eixa concepció social.

Fins ara, semblava un mal de l’esquerra eixa fragmentació d’ofertes, on en la dreta era sols quartejada per extrems insignificants i pintoresques, ara ja no. Tot ha canviat.

Per això, en els propers dies, vorem pactes i acords que mesos abans pensàvem mai voriem, i això no ha de ser entés com a un fet negatiu, sinó com el reflex de la societat que tenim.

 

Whatsapp Telegram