miércoles, 19 de enero, 2022  |  
L’Alcora modifica l’ordenança fiscal per a beneficiar a més famílies nombroses de la bonificació del 90% de l’IBI L’Alcora modifica l’ordenança fiscal per a beneficiar a més famílies nombroses de la bonificació del 90% de l’IBI

- 2 julio, 2021 -

El regidor Robert Tena, ha recordat que enguany s'ha introduït un destacat increment en la bonificació d'aquest impost  L’Alcora modifica l’ordenança fiscal per a beneficiar a més famílies nombroses de la bonificació del 90% de l’IBI

El regidor Robert Tena, ha recordat que enguany s’ha introduït un destacat increment en la bonificació d’aquest impost 

Castellón Información

L’Ajuntament de l’Alcora ha modificat l’ordenança fiscal amb l’objectiu de beneficiar a més famílies nombroses de la bonificació del 90% de l’IBI. El regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, ha recordat que enguany s’ha introduït un destacat increment en la bonificació d’aquest impost per a famílies nombroses, passant del 50% al 90%, el màxim permés per la llei.

Tena ha explicat que, el que s’ha fet ara és modificar els criteris perquè més famílies puguen acollir-se a aquesta bonificació fiscal, així, en lloc d’estar condicionada al valor cadastral dels habitatges, com estava fins al moment, el requisit a partir d’ara es fixa en els ingressos familiars. D’aquesta manera, a partir de l’any vinent podran beneficiar-se d’aquestes bonificacions aquelles famílies nombroses que tinguen un salari per càpita inferior al salari mínim interprofessional. Per exemple, una família de 5 membres podrà beneficiar-se de la bonificació sempre que la suma dels salaris no supere els 66.500 euros a l’any (13.300 euros (salari mínim interprofessional) x 5 (membres de la família) = 66.500 euros).

El regidor responsable d’Hisenda ha ressaltat l’aposta de l’Ajuntament per la introducció en 2021 de noves o majors bonificacions de l’IBI per a les persones que més ho necessiten, recordant que, a més de la destinada a famílies nombroses, a la fi de l’any passat el Ple va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal per a incorporar, a partir d’enguany, una bonificació del 95% en la quota íntegra de l’impost per als immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatge amb renda limitada per una norma jurídica.

A aquesta bonificació poden acollir-se tant els habitatges subjectes a règims de protecció pública en lloguer com a habitatges en lloguer social en les quals la renda està limitada per un determinat marc normatiu.

“Conscients de la crisi econòmica derivada del covid-19, vam decidir aplicar aquests incentius per a beneficiar a les famílies nombroses, d’una banda, i, per una altra, afavorir que els propietaris que tenen habitatges buits els posen en lloguer social i, d’aquesta manera, ajudar a les famílies necessitades i al fet que molts joves puguen emancipar-se”, ha explicat Tena.

A més, l’Ajuntament manté enguany l’ajuda extraordinària per al pagament de l’IBI, a través de les prestacions econòmiques individuals, posada en marxa en 2020.

Aquestes mesures s’inclouen en el Pla d’Impuls Econòmic i Social de l’Alcora per a 2021.

Whatsapp Telegram