sábado, 4 de diciembre, 2021  |  
L’Alcora llança una campanya de sensibilització pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona L’Alcora llança una campanya de sensibilització pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

- 31 octubre, 2018 -

Del 7 al 30 de novembre hi haurà una exposició fotogràfica 'Dona i Discapacitat', cinema fòrum, col·loqui 'El cuento de la criada' i una... L’Alcora llança una campanya de sensibilització pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

Del 7 al 30 de novembre inclourà una exposició fotogràfica ‘Dona i Discapacitat’, cinema fòrum, col·loqui ‘El cuento de la criada’ i una jornada participativa’

Castellón Información  

L’Ajuntament de l’Alcora, a través de l’àrea d’Igualtat, ha posat en marxa una campanya de sensibilització amb motiu del 25-N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

L’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, i el regidor d’Igualtat, Agustín Chiva, el primer tinent d’alcalde, Víctor Garcia i l’agent d’Igualtat, Lucía Romaní,  han presentat aquest matí les activitats que s’inclouen dins d’aquesta iniciativa, que es desenvoluparà del 7 al 30 de novembre.

En l’acte, han destacat la importància que tenen aquest tipus de campanyes “de cara a conscienciar a la societat, reivindicar la igualtat real entre homes i dones i visibilitzar un problema greu de la societat com és la violència masclista, una xacra que cal afrontar des de tots els fronts, ja que és responsabilitat de tots i totes acabar amb ella”. S

obre les activitats que es duran a terme, Chiva ha informat que començaran el 7 de novembre amb la inauguració de l’exposició ‘Dona i Discapacitat’, organitzada per la Fundació Isonomia, a les noves dependències municipals. S’inaugurarà a les 18.30 hores i podrà visitar-se fins al 30 de novembre. En aquest acte, també es farà lliurament dels certificats a l’equip de personal voluntari del Punt Violeta, com a reconeixement públic pel treball realitzat durant les Festes del Crist 2018.

A continuació, sobre les 19 hores, tindrà lloc el Cinema Fòrum ‘Reflexions al voltant del moviment #METOO: Què és sí? I què és no?, organitzat per l’Ajuntament i la Fundació Isonomia. El responsable d’Igualtat ha ressaltat que el moviment #METOO “ha generat una revolució en la lluita per la igualtat i ha permès visibilitzar les discriminacions que es produeixen en l’àmbit de les relacions sexuals, donant veu a les dones de tot el món”.

Una altra de les activitats que forma part de la campanya és un col·loqui sobre ‘El cuento de la criada’, organitzat per l’Ajuntament i l’Associació Dones Progressistes de l’Alcora, que es durà a terme el 16 de novembre, a les 18 hores, al saló d’actes de les noves dependències municipals. ‘El cuento de la criada’ és una novel·la escrita per Margaret Atwood (1985), convertit recentment en sèrie de televisió de gran èxit, que narra una aterridora dístopia encarnada en la República de Gilead, a través dels ulls de June Osborne.

En la presentació de la campanya, Agustín Chiva ha incidit en la importància de l’educació en la prevenció de la violència de gènere “per açò aquesta iniciativa inclou un projecte en el qual participaran els escolars de la localitat”. Així, la setmana del 19 de novembre es visitarà els col·legis d’educació primària a la recerca dels bons desitjos per la igualtat per tal de decorar “El gran arbre dels desitjos per la Igualtat”, que es durà a terme en una jornada participativa, dirigida a tota la ciutadania, el dissabte 24 de novembre, d’11 a 14 hores, a la plaça de l’ajuntament.

Campanya per als comerços 

També forma part de la iniciativa una campanya contra la violència sexista dirigida als comerços de l’Alcora, que porta per lema “No és no, espais lliures de violència sexista”, que es realitzarà en col·laboració amb l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora (ACOSAL), i que actualment es troba en fase de desenvolupament. S’establirà un manifest contra la violència de gènere per als comerços de l’Alcora, se’ls facilitarà un adhesiu “Espai lliure de violència de gènere” i una targeta amb informació d’interès. Així mateix, es durà a terme una jornada formativa als comerços que s’adherisquen a la campanya.

Compromís del Ple 

D’altra banda, al Ple que se celebrarà en el mes de novembre, es presentarà un compromís amb l’objectiu que siga ratificat per la Corporació Municipal per a la realització de diferents accions en contra la violència de gènere.

Conveni amb la Fundació Isonomia 

El pròxim dilluns, dia 5 de novembre, l’Ajuntament de l’Alcora signarà un conveni de col·laboració amb la Fundació Isonomia amb la finalitat de seguir treballant de forma conjunta en matèria de promoció de la igualtat efectiva entre dones i homes.

Whatsapp Telegram