Noticias Castellón
lunes, 05 de diciembre del 2022 | Última actualización: 22:01

L'Alcora busca inversions per sufragar la rehabilitació de l'edifici fundacional de la Reial Fàbrica

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

El projecte contempla l'eliminació d'elements impropis que impedeixen la lectura de la configuració inicial de l'immoble primitiu

L'Ajuntament de l'Alcora ha elaborat un projecte per tal de garantir la seguretat i la conservació dels elements estructurals de l'edifici fundacional de la Reial Fàbrica. Per a la seua execució, l'alcalde, Samuel Falomir, està buscant fons d'altres administracions, concretament, de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de Castelló.

“Esperem aconseguir ajudes per a sufragar, almenys, el 50% del projecte, que ascendeix a 540.000 euros”, ha manifestat el primer edil.

Com ha explicat Falomir, amb aquesta intervenció de rehabilitació es pretén “retornar la composició original a la façana principal i rehabilitar la coberta de manera que quede totalment estanca i presente condicions de seguretat”.

Així, el projecte contempla l'eliminació d'elements impropis que impedeixen la lectura de la configuració inicial de l'immoble primitiu, la consolidació dels elements estructurals per a dotar a l'edifici de les condicions òptimes d'estabilitat, l'esmena de patologies existents en l'actualitat detectades en els diversos elements constructius i la rehabilitació i recuperació de la coberta que alberga la zona fundacional.

La intervenció inclou també la rehabilitació de la façana de l'avinguda Castelló amb la recuperació dels buits originals per a mostrar la imatge original.

“Es tracta d'una primera actuació en la zona fundacional que s'emmarca dins de la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica del Comte d'Aranda. Quan aconseguim més finançament, continuarem avançant en aquest important projecte amb el qual volem recuperar l'emblemàtica manufactura comtal per a posar-la al servei del poble”, ha destacat l'alcalde.