Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 14:11

Advertisement
Advertisement

La Junta Local de Seguretat de Borriana aprova el dispositiu de seguretat específic per a les falles 2023

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 48 segundos

Noticias Relacionadas

La Policia Local de Borriana reforçarà els torns de treball per a atendre cada acte amb personal específic, amb prop de 230 serveis operatius entre el 15 i el 19 de març

La Junta Local de Seguretat celebrada a l’Ajuntament de Borriana i presidida per l’alcaldessa i edil de Seguretat, Maria Josep Safont, i per la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, ha posat sobre la taula els operatius especials per a garantir la seguretat en totes i cadascuna de les activitats falleres programades del 15 al 19 de març, així com la de les persones que visiten la ciutat i les que hi participen.

En la reunió també han participat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local fallera, Sara Molina, i la regidora d’Igualtat, Maria Romero, amb els principals comandaments de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat (unitat adscrita de la Policia Nacional en la Comunitat Valenciana), així com la Prefectura d’Operacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

L’objectiu d’aquest dispositiu és que la ciutadania gaudisca i participe d’aquestes festes, en les quals es preveu una gran afluència de visitants”, ha exposat l’alcaldessa, que ha assegurat que els diferents cossos de seguretat “treballaran amb la màxima coordinació per a garantir unes festes segures”.

Entre les qüestions plantejades en la reunió s’ha confirmat que la Policia Local de Borriana reforçarà els torns de treball per a atendre cada acte amb personal específic, que suposaran al voltant de 230 els serveis operatius que es duran a terme entre el 15 i el 19 de març.

A més, comptarà amb el suport de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional en la Comunitat Valenciana, que realitzarà operatius de suport en el municipi. Per part seua, la Guàrdia Civil realitzarà un reforç dels seus operatius per a garantir la seguretat tant en la població com en el terme municipal.

“El desplegament en les festes de falles –ha assegurat l’alcaldessa– suposa un reforç de quasi el 100% dels efectius que normalment es destinen en cada torn, ja que cal tindre en compte que no es deixa d’atendre altres zones de la població a més de tot el que és el circuit fester”.

La Policia Local se centrarà especialment en les mascletaes, la macrodespertà, la Nit del Foc i el dia 19 en l’ofrena i la Nit de la Cremà, actes en què també realitzarà un important desplegament d’efectius el Consorci Provincial de Bombers i l’Agrupació Provincial de Voluntàries i Voluntaris de Protecció Civil, així com el departament de Via Pública municipal, per a garantir uns espectacles pirotècnics segurs i amb totes les mesures preventives necessàries.

Així mateix, s’ha fet referència a la campanya impulsada per la Unitat d’Igualtat amb la col·laboració de la Regidoria de Falles que comptarà amb un Punt Violeta al Pla amb el propòsit que siguen unes festes respectuoses, inclusives i sense delictes d’odi ni violència de gènere, d’oci saludable, així com de respecte al veïnat.

Igualment, Safont ha posat l’accent en el respecte als horaris de la zona de carpes, i ha tornat a apel·lar al “civisme i respecte” perquè, combinats amb la “prudència i la responsabilitat”, Borriana aconseguisca tindre unes festes falleres “segures i amb les mínimes incidències i molèsties”.

Advertisement
Advertisement