Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 11:18

Ix a licitació la reforma i ampliació del CEIP Grangel Mascarós de l'Alcora per 607.406,86 euros

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Es construirà un gimnàs, es millorarà la funcionalitat de la cuina i el menjador, es realitzarà una distribució més eficient i accessible i se solucionaran els problemes d'evacuació d'aigües al pati

L'Alcora activa un nou projecte per a millorar les seues infraestructures educatives. L'Ajuntament ha tret a licitació per 607.406,86 euros la reforma i ampliació del CEIP Francisco Grangel Mascarós, un centre d'infantil i primària situat en el barri Sant Salvador. El termini per a presentar ofertes finalitzarà el pròxim 3 d'abril.

Es tracta d'una actuació promoguda pel consistori alcorí i finançada per la Generalitat Valenciana amb càrrec al programa Edificant.

Encara que des de la seua construcció, en la dècada dels anys 70, s'han anat realitzant diferents intervencions i treballs de manteniment en l'edifici, en l'actualitat té un conjunt de deficiències importants com la falta d'un gimnàs per a poder realitzar les classes d'educació física, problemes de funcionalitat en la cuina i en el menjador, així com de distribució interior, problemes d'evacuació de les aigües del pati i algunes instal·lacions antiquades i poc eficients.

Construcció d'un gimnàs

Quant a l'ampliació del centre, el projecte contempla l'execució d'una nova edificació destinada a gimnàs, que inclourà totes les estades necessàries per al seu ús, així com despatxos i vestuaris propis.

Se situarà en el límit entre els dos nivells existents en la parcel·la i es diferenciarà el cos central destinat a pista esportiva dels cossos laterals destinats a magatzem o vestidors, que comptaran amb menys altura.

L'objectiu és que el gimnàs siga també un espai polivalent per a realitzar qualsevol tipus d'acte del centre escolar, per la qual cosa es possibilitarà la visió des de la pista superior.

Renovació i millora de les instal·lacions

Altra de les actuacions contemplades és la reforma del volum destinat a menjador per a redistribuir i organitzar el seu accés i, al mateix temps, crear un accés per a personal i mercaderies independent de l'accés dels usuaris.

D'aquesta manera, s'obrirà una nova eixida d'emergència, perquè siga un espai més segur, se substituiran algunes de les finestres per altres de vidre translúcid que impossibilitaran la visió des de l'exterior del centre per a preservar la intimitat de l'alumnat, es disposarà d'un taulell adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, es redistribuirà la cuina i es modificaran algunes instal·lacions per a adaptar-les a la normativa actual. Inclourà, a més, dependències auxiliars de cuina com una zona de magatzematge, una zona de vestuaris per al personal de cuina, una sala de neteja i una de residus...

D'altra banda, en el volum en el qual es troben les classes de primària, es reorganitzarà la zona de consergeria i els despatxos dels professors, que guanyaran en superfície.

S'executarà un nou despatx per al conserge en la zona de recepció, ja que en l'actualitat es troba en la primera planta, molt allunyat de l'accés principal. El nou espai comptarà amb un punt d'atenció adaptat per a persones de mobilitat reduïda i permetrà millorar les circulacions internes del col·legi.

El projecte aporta, així mateix, una redistribució de l'espai per a solucionar el problema d'emmagatzematge que s'observa actualment en el centre.

A més a més, es crearà una zona accessible per a donar accés a totes les instal·lacions dels edificis a intervindre. Els dos patis es comunicaran a través d'una rampa amb un recorregut assimilable a un passeig, una intervenció molt important perquè l'alumnat de primària puga accedir a la part inferior de manera segura.

També es milloraran les zones de jocs, entre altres actuacions.