Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 10:34

CSIF denuncia que les netejadores de centres públics no cobren la nòmina i l'Ajuntament de Vila-real admet els retards

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

El sindicat CSIF ha lamentat que “els dolents pagadors són els mateixos i les perjudicades, les de sempre”, ja que l'empresa supedita el pagament de les nòmines a les seues treballadores al cobrament del servei prestat per part del consistori. Des de l’Ajuntament asseguren que una part està ja en una relació de pagaments i la resta s'abonarà amb la incorporació de romanents aprovada la setmana passada

Castellón Información

La Central Sindical Independent i de Funcionaris, CSIF, ha denunciat aquest matí que a penes nou mesos després de l'últim impagament, les treballadores de Vareser tornen a quedar-se sense cobrar. Aquestes empleades, “que ja van travessar greus dificultats el mes d'agost passat”, són les encarregades de la higiene de centres públics de Vila-real com el Centre Lluis Alcanyís, Conservatori Mestre Goterris, Espai Jove, Casa de la Música, Mercat Central, Centre de Menors Espardenyers o el propi Cementeri, entre altres immobles de la ciutat.

Segons ha pogut contrastar el sindicat, “es tracta d'impagaments motivats perquè l'empresa supedita el pagament de les nòmines a les seues treballadores al cobrament del servei prestat per part del consistori, i decideixen unilateralment que unes cobren quan paga l'altre i l'altre, que és l'Administració, paga quan vol” critica CSIF. Afigen que “al final ja siguen 50 treballadors com eren abans o siguen les nou que treballen ara per a aquesta concessió, els dolents pagadors són els mateixos i les perjudicades, les de sempre”.

Aquestes empleades, que han sigut notícia des de l'any 2015 per problemes judicials i per anteriors impagaments, volen demostrar el seu cansament i desesperació, per la qual cosa demà utilitzaran els escassos minuts que els concedeixen per a esmorzar, per a mostrar el seu descontentament a les portes de l'Ajuntament de Vila-real a les 10.30 hores.

CSIF reclama un compromís urgent perquè s'abonen aquests salaris i “sobretot- conclouen- es deixe de jugar amb el manteniment de nou famílies cada vegada que li abelleix a l'Ajuntament de Vila-real i a l'empresa responsable”.

L'Ajuntament reacciona davant la denúncia pública

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha contactat hui amb la gerència de l'empresa Vareser, concessionària del servei de neteja en alguns edificis municipals, després de conéixer que la firma no havia abonat el salari a les seues treballadores. Valverde admet que és cert que existeix un retard en el pagament de diverses factures a la concessionària, pel qual l'equip de govern local demana disculpes, però assegura que aquest deute està ja en tramitació per a ser abonat en les pròximes setmanes.

De tots és sabuda la difícil situació econòmica en la qual el pagament de sentències, convenis i uns altres empastres urbanístics dels governs anteriors del Partit Popular han col·locat a la nostra ciutat, fins al punt que el pressupost de 2018 no vam poder aprovar-lo fins a juny. Aquesta circumstància ha provocat importants distorsions, per les quals demanem també disculpes a les empreses afectades”, incideix. En qualsevol cas, puntualitza, el deute amb Vareser està ja en tràmit, d'una banda en una relació de despeses per al seu abonament de manera imminent i, la resta, a través de la incorporació de romanents al Pressupost municipal aprovada la setmana passada pel Ple. “Hem posat tots els nostres mitjans i donat tots els passos necessaris per a saldar aquest deute com més prompte millor i així li ho hem explicat també a l'empresa, que s'ha compromés a pagar a les seues treballadores, que segueixen en els seus llocs de treball, el salari que els deu”, detalla Valverde. “Esperem que la situació es reconduïsca com més prompte millor”, conclou.