Jueves, 16 de julio, 2020  |  
Es convoquen les ajudes destinades al foment i difussió del patrimoni cultural declarat per l’Unesco a la Comunitat Es convoquen les ajudes destinades al foment i difussió del patrimoni cultural declarat per l’Unesco a la Comunitat

- 31 octubre, 2019 -

Se subvencionarà l'organització de trobades, seminaris i exposicions que difonguen el coneixement del patrimoni Es convoquen les ajudes destinades al foment i difussió del patrimoni cultural declarat per l’Unesco a la Comunitat

Se subvencionarà l’organització de trobades, seminaris i exposicions que difonguen el coneixement del patrimoni

Castellón Información

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat subvencions destinades a activitats per a la difusió, promoció i foment del patrimoni valencià declarat per la Unesco patrimoni mundial o patrimoni cultural immaterial de la humanitat, o bé inclòs en el Registre de bones pràctiques de salvaguarda.

Per a aquest fi, la Generalitat destina 50.000 euros i hi podran optar ajuntaments, fundacions, associacions i entitats sense ànim de lucre que siguen titulars del bé i/o de l’òrgan que el gestiona.

La quantia màxima que poden percebre les entitats que resulten beneficiades per l’atorgament de la subvenció no podrà superar el pressupost total de l’actuació i en cap cas els 5.000 euros, IVA inclòs.

Les activitats subvencionables són l’organització de trobades, seminaris i congressos en matèria de patrimoni mundial o immaterial de la humanitat en territori valencià, publicacions que tinguen com a objecte facilitar informació sobre els béns inclosos en la Llista del patrimoni mundial o immaterial de la humanitat del territori valencià i organització d’exposicions i altres accions de difusió dirigides a afavorir el coneixement del patrimoni mundial o immaterial de la humanitat al nostre territori.

A la Comunitat Valenciana han sigut declarats patrimoni cultural de la humanitat la Llotja de la Seda de València l’any 1996, les manifestacions d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani en 1998 i el Palmerar d’Elx en el 2000.

I pel que fa a patrimoni immaterial, el Misteri d’Elx en 2001, el Tribunal de les Aigües de València en 2009, la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí en 2011, la festa de les Falles de València en 2016, les tamborades d’Alzira i l’Alcora en 2018 i la construcció de la pedra seca en 2018.

En el Registre de bones pràctiques de salvaguarda del patrimoni immaterial es va declarar en 2009 el Centre de Cultura Tradicional – Museu Escolar del projecte pedagògic de Puçol, a Elx.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *