Noticias Castellón
martes, 28 de noviembre de 2023 | Última actualización: 09:49

Consulta el programa de festes de la Mare de Déu del Roser d’Almassora

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

Les celebracions, plenes de novetats, s’allarguen amb unes “prefestes”

Encara falten deu dies perquè comence la setmana de festes de la Mare de Déu del Roser en Almassora, però aquest any ja coneixem tota la programació de festes. Això és perquè el cap de setmana anterior s’ha volgut fer una espècie d’escalfament de les celebracions. Així, aquest cap de setmana, del 29 de setembre a l’1 d’octubre, Almassora es plena d’esdeveniments festius. Durant la setmana següent també hi haurà activitats per a tots els veïns.

El regidor de festes d’Almassora, Arturo Soler, ha presentat aquest dimarts la programació davant els mitjans de comunicació. També s’ha començat amb la venda de llibres a la porta de l’Ajuntament.

Serà el dia 6 quan arrancarà el programa tradicional d’actes com a tal amb l’Esclat de Festa en la plaça Major. L’apartat taurí cobra especial rellevància aquestes festes en exhibir-se 21 “astados” de les ramaderies de major renom. “Es tracta de la xifra més elevada dels últims anys, hi ha molta afició”, ha ressaltat Soler.

Sens dubte, un dels plats estrela serà el tancament del dissabte 7 d’octubre, a les 12.00 hores, amb sis bous cerrils patrocinat per la penya El Caragol, que celebra el seu 50é aniversari. La coneguda ramaderia de Garcigrande fa el seu debut popular, ja que a penes s’han bregat bous d’aquest ferro pels carrers. “Des d’ací vull agrair la labor i el gran esforç que fan totes i cadascuna de les penyes d’Almassora per contribuir al fet que el cartell taurí siga considerat pel món del bou al carrer com a plaça de primera categoria”, ha destacat Soler.

En el terreny taurí, destaca també la solta de bous al migdia i a la nit el mateix dia del Roser, un bou embolat la vesprada del divendres 13 o la transhumància urbana de bestiar en el recinte pensant en els més xicotets.

També en la carpa de festes, s’ha apostat per fer dos festivals de Dj’s amb animació els dos dissabtes, i un festival remember per al dia 11 amb l’actuació de Miguel Serna, Javi Boss, TonetMarzá, Pirri dj i DJ César. 

En l’esfera més musical també destaca l’actuació de l’Orquestra Panorama el diumenge 8 en l’aparcament de la piscina i el concert de la coneguda cantant Soraya, el dissabte 14, en la plaça Espanya. Hi haurà Tribut a Mecano el dissabte 7 en la plaça Espanya.

El dijous 12 d’octubre, festivitat nacional, hi haurà missa en honor a la Verge del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, i, a continuació, festivitat en la caserna.

A nivell cultural, destaca l’exposició de pintura Joan Simó i Almassora: Els Arrels i desenllaç d’un gran artista exogen en el Espai Mercat i la de l’artista local Enrique Agut en la planta baixa de l’Ajuntament. A aquestes se suma la de caixalmassora El llenguatge del silenci de Nacho Puerto.

Ací pots trobar els actes més rellevants ordenats per dies:

Divendres 29

Hi haurà vesprada de vaques i bous, a més de processó i l’esperat Electrolatino Fest Almassora, on actuarà Juan Magan. Aquests concerts canvien d’ubicació al recinte de la carpa de festes.

Dissabte 30

Aquest dissabte es consolida com el dia per a les penyes i se celebrarà majoritàriament en la plaça portàtil, on de nit es produirà el Gran Prix.

Diumenge 1

Destaca el rosari de l’Aurora i la novena en honor a la Mare de Déu del Roser.

Divendres 6

El primer dia oficial de festes s’inaugurarà el Casal del vi, a més d’algunes exposicions i es farà el tradicional sopar de pa i porta La Picaora.

Dissabte 7

Destaca l’entrada de sis bous cerrils, el tribut a Mecano i la Macro disco Tukutaka Fest.

Diumenge 8

Aquest diumenge és el dia de la patrona. Com a novetat es farà bou cerril a migdia i a la nit, però no a la vesprada. A la nit també actuarà la famosa orquestra Panorama.

Dilluns 9

Aquest dilluns se celebrarà l’ofrena floral al Rei Jaume I i hi haurà bous per la vila a la vesprada i bous embolats a la nit.

Dimarts 10

Hi haurà bous per la vila i diverses actuacions

Dimecres 11

És el dia dels majors en la plaça Pere Cornell. La cita estarà amenitzada pel grup Jacaranda. Com a novetat s’ha atraçat l’obertura de portes i el repartiment de berenar als jubilats i la posterior actuació.

Dijous 12

Entrada de vaques, bous per la vila i bous embolats, a més de diverses actuacions i activitats per als més menuts.

Divendres 13

Tardeos, sopar de pa i porta i vaques enfundades. Com a novetat hi haurà bou embolat a la vesprada (18:00 h)

Dissabte 14

Partit de pilota, bous per la vila, tombet de bou i com a novetat la transhumància urbana de bestiar “avileño” i “berrendo” en finalitzar els actes taurins.

Diumenge 15

Elegit com al dia dels xiquets, comptaran en moltes activitats en el pàrquing de la piscina, així com d’alguna sorpresa. Així ho ha avançat el regidor de festes, Arturo Soler. Les inscripcions per al berenar dels xiquets, així com per al Dia del Major i el sopar de pa i porta s’acaben el 6 d’octubre. Les festes acabaran amb el castell i l’acomiadada final.

Venda del programa de festes

El llibre de festes ha eixit ja a la venda i podrà adquirir-se a la porta de l’Ajuntament el dimarts 26 de setembre, el divendres 29, el dimarts 3 d’octubre, dijous 5, divendres 6 de 9.30 a 13 hores. El dimarts 26, dijous 28, dilluns 2 i dimecres 4 es podrà adquirir de 18.30 a 20.00 hores.