Noticias Castellón
martes, 28 de noviembre de 2023 | Última actualización: 09:50

Almassora brinda una agenda cultural completa amb música, cinema, teatre, dansa i monòlegs

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcaldessa María Tormo ha remarcat la importància d’apostar per la cultura, al mateix temps que ha ressaltat que aquestes activitats busquen dinamitzar la localitat

L’Ajuntament d’Almassora llança una programació cultural fins a finals d’enguany repleta d’actes i activitats per a tots els públics. Música, teatre, cinema, circ o monòlegs tenen cabuda en aquesta àmplia oferta que busca convertir a la localitat en un referent cultural a escala provincial.

L’alcaldessa d’Almassora, María Tormo, ha remarcat la importància d’apostar per la cultura, al mateix temps que ha ressaltat que aquestes activitats també busquen dinamitzar la localitat en l’àmbit social i econòmic. “Convidem a veïns i visitants a gaudir d’aquesta variada programació”, ha indicat.

Per part seua, el regidor de Cultura, Vicente Blay Casino, ha posat l’accent principalment en el fet que Almassora siga “un espai cultural de referència” i ha repassat tots els concerts, funcions i interpretacions que se succeiran fins a finals d’any.

La primera proposta, després de la funció de circ de la setmana passada i l’actuació de danses, serà aquest dissabte l’Intercanvi de Bandes amb la UIM La Maragda d’Almassora i la Unió Musical Santa Cecília d’Onda, a les 19.00 hores, a la Casa de la Cultura.

El testimoni el prendrà el dimarts 26, a les 20.00 hores, la coneguda cantant Lorena Gómez que tindrà Almassora com a punt de partida per a presentar el seu nou disc. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament, prèvia petició d’invitacions.

El dissabte 30 també a la Casa de la Cultura aterrarà El crèdit, l’obra teatral de Pablo Carbonell i Armando del Riu que tan bones crítiques ha collit. El muntatge comença amb un home que intenta, de manera honesta, aconseguir que una sucursal bancària li concedisca un xicotet crèdit absolutament necessari per a continuar amb la seua vida. No té avals ni propietats, tan sols compta amb la seua «paraula d’honor» perquè el banc s’assegure la seua devolució. La negativa del director de la sucursal els col·loca als dos en una situació molt delicada i hilarant.

El mes d’octubre al Cicle de la Filmoteca Valenciana se li sumarà la funció de circ Back 2 clàssic, el dia 21, així com l’espectacle teatral Descarats! Es tracta d’una de les obres més delirants del Premi Nobel de Literatura Darío Fo. L’intent de segrest d’una alta personalitat de la societat espanyola i la confusió d’aquest amb un dels seus empleats generen tota mena de malentesos i provoquen situacions divertides amb gran ironia.

El mes de novembre ve carregat de propostes, on cobra especial protagonisme el Festival Internacional de Curtmetratges d’Almassora ALMA, que serà presentat pròximament per la Regidoria de Cultura. Als espectacles de teatre del cicle Reclam i a les passades de cinema se sumarà el monòleg de Xavi Deltell el 12 de novembre.

Com ja és una tradició, l’últim cap de setmana de novembre el focus estarà posat en la Fira de Sant Andreu, els detalls de la qual es donaran a conéixer en les pròximes setmanes.

Al desembre, a la sessió de Circ a Escena se li uniran dues interessants propostes, com l’espectacle de dansa Imperfect, que planteja des del ball i la interpretació una reflexió sobre les mateixes limitacions, de descobriment de la bellesa no convencional, i de cerca de les il·lusions.

El monòleg previst per al 10 de desembre serà La Veu del Becari, trasllada als escenaris els personatges dels vídeos virals de la Veu del Becari. Amb entrevistes que aprofundeixen encara més en l’absurd de la seua naturalesa des de l’humor i un exercici d’interacció constant amb el públic assistent.