miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
Carlos Domingo anuncia en l’última tertúlia de festes de Sant Pasqual una connexió directa entre Vila-real i l’UJI Carlos Domingo anuncia en l’última tertúlia de festes de Sant Pasqual una connexió directa entre Vila-real i l’UJI

- 17 mayo, 2018 -

Castellón Información i Vila-real Informació tanquen amb José Benlloch, Javier Serralvo, Ernest Blanch, Carlos Domingo i David García, entre altres Carlos Domingo anuncia en l’última tertúlia de festes de Sant Pasqual una connexió directa entre Vila-real i l’UJI

Castellón Información i Vila-real Informació tanca la seua programació de Tertúlies especials amb motiu dels festejos patronals amb Pepe Llop, Pepe Domínguez, José Luis Serrano, Lluís Callarisa, José Benlloch, Javier Serralvo, Ernest Blanch, Carlos Domingo, David García, Adrián Sorribes, Xavi Ochando, Santi Cortells i la consellera Carmen Montón. 

Castellón Información/S.N.

IMG_9926

Castellón Información i Vila-real Informació han engegat hui la seua última tertúlia especial en l’equador de les festes de sant Pasqual a la seu de la Comunitat de Regants. El director del diari, Ximo Tirado, ha conduït junt amb els redactors Rafa Mezquita i Soumaia Nejjar el programa aquest matí amb uns invitats d’excepció, Pepe Llop, Pepe Domínguez, José Luis Serrano, Lluís Callarisa, José Benlloch, Javier Serralvo, David García, Adrián Sorribes, Ernest Blanch, Carlos Domingo, Xavi Ochando i Santi Cortells.

IMG_6904La primera part del programa ha estat protagonitzada pels participants habituals de la tertúlia econòmica del dijous que han abordat diversos temes d’actualitat com les festes a diversos pobles de la zona, a més de Vila-real, els bous, la seua història i implantació actual. També s’ha parlat d’economia i política com no podia ser d’una altra manera. Al cap de poc s’ha incorporat, Javier Serralvo, regidor de Festes de l’Ajuntament de Vila-real, que ha destacat l’alta participació en els actes del programa com el concurs de paelles, la Xulla o el dinar de la tercera edat, “encara que de vegades és complicat fer compatible la festa i el descans dels veïns”. També ha destacat els actes dels pròxims dies, amb l’ofrena hui, la foguera i demà en el dia del patró, la missa i la processó i la “la capacitat de reunió i la gran implicació i esforç de la Junta de Festes en l’organització dels 220 actes del programa”.

IMG_8072També han acudit el secretari provincial del PSPV, Ernest Blanch, i el director general d’Obres Públiques de la Generalitat, Carlos Domingo, amb un gran grup de representants socialistes locals i provincials. Blanch ha parlat de les perspectives del partit de cara a les eleccions i ha felicitat als alcaldes socialistes de Castelló per la seua tasca i ha posat en valor els esforços del president de la Generalitat, Ximo Puig. El director del diari li ha preguntat per la relació amb el primer edil de Vila-real, José Benlloch, amb el que es va ‘enfrontar’ en les primàries del passat mes de desembre, i Blanch hi ha assegurat que les relacions són bones i que el procés polític no les ‘ha esborronat”. “Com es pot veure, estic rodejat dels socialistes de Vila-real”. Domingo ha destacat la urgència de la ronda sud-oest i altres infraestructures ferroviàries. “Són asigantures pendents molt necessàries que s’estan retardant molt”.

PHOTO-2018-05-16-12-32-50

PHOTO-2018-05-16-16-34-58

 

“El carril bici entre Borriana i Vila-real està molt avançat, també es contempla una connexió amb la Universitat Jaume I i es resoldrà aviat. Estem realitzant enquestes per a saber les rutes més utilitzades per la ciutadania de l’àrea metropolitana de la Plana per a redactar un Pla de mobilitat sostenible i planificar el sistema de transport públic.

 

 

IMG_1307L’alcalde Vila-real, José Benlloch, ha participat en la tertúlia i ha fet un bon balanç de les festes fins al moment perquè no hi ha ocorregut cap incident destacable. Per altra banda, ha indicat que és la ciutat de tot el País Valencià de més de 40.000 habitants amb menys atur. En canvi, “la institució local no està bé per l’herència urbanística i a mi em provoca vergonya haver d’explicar sentències i colps judicials de fa quinze anys enrere y que ascendeixen a molts milions d’euros. Estem pagant la gestió d’alcaldes dels anys 80 fins ara. La gent és conscient de les necessitats de la ciutat, de les infraestructures i pes això pel que hem de lluitar”. També ha fet referència a la situació política de l’equip de govern i ha assegurat que les enquestes arrosseguen satisfacció amb l’equip govern però també un cert desgast, “ja que són set anys. Tenim un projecte comú amb Compromís avalat per la ciutadania, a pesar de les nostres diferències”. Confirma que serà cap de llista en les eleccions de 2019 i reconeix que li fa il·lusió gestionar una ciutat en una situació més sanejada i “crec que conec molt la realitat, hi ha molt a fer i vull gestionar el futur. La meua prioritat és Vila-real i no tinc intenció de fer al salt a la política nacional”.

El director del FitCarrer, Pau Ayet, ha fet un balanç molt positiu de l’última edició, sobretot de la jornada del dissabte i avança que ja s’està treballant en altres projectes.

32729008_2148315942071826_6553989960481898496_nEn l’última sessió també han participat l’alcalde de Nules, David García, i el primer alcalde, Adrián Sorribes, que han parlat de l’actualitat municipal de la localitat. I han tancat el programa el regidor de Tradicions i Normalització Lingüística de Vila-real, Santi Cortells, que ha explicat la presentació del número 20 de la revista ‘Font’, que ha retut un homenatge a un referent i al seu impulsor, Pasqual Batalla. L’edició compta amb diversos articles de diversa natura i un poema com a tribut a l’edil que va faltar l’any passat. El regidor d’Economia i portaveu de Compromís en l’Ajuntament ha tancat el programa destacant la gran inversió en plans d’ocupació a la ciutat en 2017 que han beneficiat a més de 400 famílies i ha informat que la inversió de 3,6 milions se superarà i aviat es convocaran de nou els plans de ’T’Avalem’ de la Generalitat.

PHOTO-2018-05-16-16-34-55

Finalment ha vingut la consellera de Sanitat, Carmen Montón, però només s’ha près una foto amb el director del diari, Ximo Tirado i s’ha compromès a participar en alguna de les tertúlies habituals.

PHOTO-2018-05-16-16-34-57 2

Whatsapp Telegram