Sábado, 6 de junio, 2020  |  

- 1 octubre, 2014 -

Enric Nomdedéu. Portavoz del Compromís en la Diputación y el Ayuntamiento de Castellón.  Estos dies hi ha hagut un poc edificant debat sobre calendaris.... Calendaris

Enric Nomdedéu. Portavoz del Compromís en la Diputación y el Ayuntamiento de Castellón. 

Estos dies hi ha hagut un poc edificant debat sobre calendaris. Al voltant de la inqüestionable calor que ha fet a les aules, i de la qüestionable decisió d’augmentar les ràtios i avançar el començament del curs; tothom ha ensenyat calendaris. Uns que demostren que feia dècades que no havia fet tanta calor eixos dies, i uns altres que relativitzen els graus i les estadístiques. Al final, el regidor del ram, abonat últimament a la sal grossa, va proposar que ens regirem pel Calendario zaragozano! ¡Festival del humor!

I és que al final tindran raó tota eixa gent que ens diu que els polítics vivim en un món a part, ens regim per costums pròpies, i fins i tot tenim horaris i calendaris particulars. Una miqueta sí.

De fet, esta mateixa setmana s’han produït dos fets singulars, que es produeixen quan s’acosten eleccions. D’una banda, el Community Manager de Francesc Colomer ha trobat la clau de Tweeter i li escriu cosetes. Tampoc és que hi haja gran crítica a fer, no és obligatori per a un polític estar actiu a les xarxes. Cadascú… Ara, si només apareixes en campanya, la cosa canta. Ja s’ho farà. A mi em serveix per saber que s’acosten les municipals.

L’altre signe inequívoc de que queda poquet per a les urnes, és que Alfonso Bataller, alcalde de la ciutat i terme de Castelló, anuncia baixada d’impostos. Concretament diu que baixarà l’IBI (que ha pujat tres anys seguits), l’impost de vehicles (que també havia pujat), la taxa del fem (que també va pujar ell)… Anuncia també bonificacions per a l’ICIO, i ho fa sis dies després de votar en contra de les que va proposar Compromís per als canvis de banyera per plat de dutxa per a la gent gran.

No ha dit res Alfonso Bataller de rebaixar o fer desaparéixer alguns dels preus públics que ha creat o augmentat en estos tres anys del seu govern, que es sumen als augments dels governs anteriors del PP. Els propose un exercici, miren per quins serveis pagaven, i quant pagaven el 2011, i miren què estan pagant ara. O fins i tot, esperen a que es facen públiques eixes anunciades rebaixes, i ja em diran si la pressió fiscal serà el 2015 superior o inferior al 2011. Això és el que han de comptar. I en paral·lel, miren si la seua família ingressa més diners o menys que fa 3 o 5 anys. I no ho obliden a l’hora de jutjar la gestió d’Alfonso Bataller i el seu equip.

I com és cert que s’acosten eleccions, m’haurien de permetre que els aporte algunes dades més. A data de hui, la Generalitat presidida per Alberto Fabra, que va ser alcalde d’esta ciutat, es xifra en més de 12 milions d’euros.

Quasi tres milions de les obres del infrautilitzat Palau de la Festa, 626.000 euros de la Ronda Nord, més de 4 milions en ajudes socials, escola taller, rehabilitació d’habitatges socials, subvencions per a la lluita contra les drogodependències… I del fem i IBI de les propietats de la Generalitat a la nostra ciutat, més de tres milions d’euros. Amb l’agreujant que mentre a vostés o a mi, ens cobrarien recàrrecs si pagarem tard, a la Generalitat no se’ls cobra.

Els pressupostos municipals de l’any 2014 eren de 157 milions d’euros. Això vol dir que la Generalitat ens deu al voltant del 9% del pressupost anual. Si pagués, els hi podríem baixar a vostés els impostos en un 9%. Tots. A tothom.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *