Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 13:18

Fets d’estiu

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

Tomàs Escuder Palau. Compromís per Castelló.

Estàvem acostumats a que l’estiu, amb el PP al poder, fora temps de no fer res. O  d’aprovar lleis o reglaments que perjudicaven a la ciutadania. És i ha estat el modus operandi de la dreta. Actuar per a ells o les seues amistats

I és evident que hi ha diferències notables entre el que feia i fa o vol fer la dreta i allò que les esquerres acompleixen. Malgrat tants entrebancs i desoris deixats per massa anys del ‘ordeno y mando’.

Sortosament ara , i en concret a la nostra ciutat, qui pren les decisions , cooperatives, pactades i consultades en tot allò que és possible, és el conjunt de l’esquerra. I de la mà de Compromís s’avança en accions que propicien una millor vida quotidiana en la ciutat.

Dos exemples: les intervencions urbanístiques que es duran a terme en barris perifèrics com Crèmor o els voltants de l’Hospital . O les intencions i la voluntat de fer, tal i com diu Ali Brancal en un article avui mateix, per dissenyar una ciutat més conforme al col·lectiu femení què és qui més ha patit i pateix discriminacions de tot tipus. Amabilitat de l’urbanisme per a tots: grans i menuts, gent  jove i majors, dones i persones amb alguna discapacitat.

Amb aquesta voluntat de treballar en benefici de la ciutadania , tota, és on hi ha les més clares diferències entre un govern de dretes i un d’esquerres.

La preocupació pel benestar de les classes mitges, que són aquelles més nombroses i sobre les quals es basa gran part de la nostra economia o de la vida social , cultural i política. Perquè no ens enganyem, o que no ens enganyen, és aquesta massa la qui produeix , empenta l’economia i dinamitza la vida socials. No són les elits, que només busquen el seu profit. Ja siguen les econòmiques, les polítiques i fins i tot les culturals que diuen, sovint, estar a favor de la gent del  poble.

Que no ens enganyen: totes elles treballen per al seu benefici particular. I per això és tant important que una nova classe política, eixida de la classe mitja, prenga decisions de caire social . I amb aquests fets al·ludits més amunt és on es mostren eixes maneres d’exercir la política.

De forma que es veu com fins i tot en estiu es poden fer , i es deuen prendre , accions decidides per al major benestar de la ciutadania.