jueves, 24 de junio, 2021  |  

- 31 julio, 2017 -

Domingo Vicent. Portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de Vila-real. La nostra benvolguda Plaça Major, qui no recorda algun moment de la seua infantesa, joventut... La Plaça Major

Domingo Vicent. Portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de Vila-real.

La nostra benvolguda Plaça Major, qui no recorda algun moment de la seua infantesa, joventut o de més adult viscut en aquest lloc emblemàtic? A mi particularment, em venen al cap moments com els ascensos a Segona i Primera del Villarreal CF, algun que altre concert, veure el bou en La Vila, asseure’ns i jugar en l’Estàtua del Rei Jaume I o aquelles primeres eixides amb els amics que sempre tenien com a punt d’encontre, la Plaça.

Actualment, aquest lloc encara que no ha perdut la seua essència com a centre neuràlgic de la ciutat, sí que viu unes costums diferents. Ara, tenim el mercat de la verdura i també de la roba, un aparcament soterrat o activitats lúdiques quasi tots els caps de setmana, a més de les moltes activitats de les Festes Patronals. També ha canviat l’entorn, i no parlem que, per exemple ja no es troba completament envoltada pels bancs, sinó que ja no tenim al Rei Jaume I presidint la Plaça, no tenim una font en el centre ni tampoc palmeres als laterals que donaven vida i color a aquest lloc. Pot ser, llegint aquestes línies molts de vostès hagen sentit certa nostàlgia, jo també no els vaig a enganyar, l’antiga Plaça tenia una bellesa especial. Ara, siguem clars, està feta un desastre.

I està feta un desastre perquè el projecte va ser un dels últims regals enverinats del PP al poble de Vila-real. La realitat és que hui la Plaça Major, sols 9 anys després de la seua inauguració, es cau a trossos. Els taulells del sòl estan trencats i tenen la brutícia incrustada, com també ho estan els murs de l’àgora que suposen un perill per als vianants que descansen en els banquets o simplement passegen pel seu entorn, fruit tan del vandalisme com del desgast.

En Ciutadans ho venim denunciant des de març i ara per fi pareix que després d’haver reiterat el seu mal estat fa dues setmanes, l’equip de Govern ha reaccionat i ha anunciat un pla per a renovar aquest espai.

El manteniment és un dels grans punts dèbils d’aquest Executiu. Si en alguna cosa tenim matrícula d’honor és en deixadesa i brutícia i la Plaça Major no podia ser menys. Tal vegada amb un millor i més regular manteniment l’empastre no s’haguera convertit en desastre a la velocitat de la llum. Per aquesta raó, ens congratulem que el bipartit haja escoltat les nostres reivindicacions que no són altres que les reivindicacions dels vila-realencs. Ara, sols queda posar-se en marxa.

 

Whatsapp Telegram