jueves, 24 de junio, 2021  |  
Castelló aposta per apropar el reciclatge a la ciutadania junt a l’equip d’Educació Ambiental Castelló aposta per apropar el reciclatge a la ciutadania junt a l’equip d’Educació Ambiental

- 12 mayo, 2021 -

El regidor de Reciclatge afirma que "el paper del teixit associatiu de la nostra ciutat és clau" Castelló aposta per apropar el reciclatge a la ciutadania junt a l’equip d’Educació Ambiental

El regidor de Reciclatge afirma que “el paper del teixit associatiu de la nostra ciutat és clau”

Castellón Información

Amb la finalització de l’Estat d’Alarma, els educadors i les educadores ambientals de Castelló visitaran les associacions de la ciutat per apropar la campanya de la recollida selectiva, com a part del pla d’acció informativa que havia quedat suspesa per les restriccions en les reunions. El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, i el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita han acompanyat l’equip d’educació ambiental en la primera d’aquestes trobades, celebrada amb l’Associació Independent de Jubilats i Pensionistes de l’Ajuntament de Castelló. La cita ha servit perquè els edils coneguen l’interès de l’entitat per apropar el reciclatge a la ciutadania.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia ha agraït a les associacions “la tasca per apropar el reciclatge a la ciutadania de Castelló”. En eixe sentit, Garcia ha afirmat que “el paper del teixit associatiu de la nostra ciutat és clau per reforçar l’ús correcte de les diferents fraccions de selectiva”. L’edil ha insistit en què “tot i les bones dades de reciclatge que estem assolint, cal reciclar més i millor per donar una segona vida als residus generats”. Finalment, Garcia ha posat de relleu “la gran acollida del contenidor marró per part de la ciutadania castellonenca i la bona resposta en l’ús dels ecoparcs”.

Durant trobada amb l’Associació Independent de Jubilats i Pensionistes de l’Ajuntament de Castelló els regidors també han lliurat conjunts de bosses de ràfia, una per cada fracció de recollida selectiva. Així, Garcia ha reconegut la iniciativa de l’entitat, la qual ha consistit a distribuir futllets de la campanya ‘Un marró de tots’, corresponent a la recollida de l’orgànica per a tots els membres de l’associació.

L’àrea de Reciclatge i Gestió de Residus, encapçalada per Ignasi Garcia, ha impulsat diverses campanyes informatives per afavorir la recollida selectiva a la ciutat. La darrera acció va consistir en la distribució de 9.500 bosses de ràfia i cubs en miniatura de les diferents fraccions (envasos, vidre, paper i cartró i orgànica). A aquesta campanya es va sumar la Conselleria de Transició Ecològica, fet que va permetre a l’Ajuntament de Castelló duplicar els recursos per al foment del reciclatge.

Castelló ha duplicat en dos anys la presència de contenidors de recollida selectiva a la ciutat. Així doncs, als 1.100 contenidors de restes orgàniques, enguany s’han sumat 200 dipòsits d’envasos lleugers, 200 per a vidre i 20 de paper i cartró. Aquest fet ha reforçat l’increment del reciclatge, segons mostren les dades facilitades pel consistori.

L’orgànica, un terç del reciclatge

Castelló consolida la recollida de la matèria orgànica, la qual es va implantar a la ciutat el passat mes de setembre. Durant els primers mesos de 2021, aquesta fracció representa el 30% del fem recollit de forma selectiva. El creixement des de l’activació del servei ha estat exponencial i per a multiplicar la utilització l’equip d’educació ambiental ja ha realitzat diverses visites informatives a cuines i menjadors escolars.

Amb la nova normativa, intensificaran les accions informatives en comerços i locals de restauració, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància del reciclatge d’aquestes restes i per assolir els objectius de reciclatge establerts pel Pla Estatal Marc de residus, el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i les noves directrius del Parlament Europeu i del Consell en matèria d’economia circular.

Whatsapp Telegram