martes, 30 de noviembre, 2021  |  
Castelló destinará més d’un milió d’euros a la reactivació agraria, conservació natural y rehabilitació postcovid Castelló destinará més d’un milió d’euros a la reactivació agraria, conservació natural y rehabilitació postcovid

- 31 julio, 2021 -

A més hi ha planificada la millorar la qualitat ambiental i de l'aire i el servei de proveïment d'aigua potable Castelló destinará més d’un milió d’euros a la reactivació agraria, conservació natural y rehabilitació postcovid

A més hi ha planificada la millorar la qualitat ambiental i de l’aire i el servei de proveïment d’aigua potable

Castellón Información

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha pressupostat aquest any 1,1 milions d’euros per a impulsar transformacions que propicien una ciutat més verda i sostenible i generen noves oportunitats econòmiques en el context de recuperació postcovid. Per això, ha planificat polítiques per a ajudar a la reactivació agrària, recuperar espais naturals degradats de la Marjaleria, millorar la qualitat ambiental i de l’aire i el servei de proveïment d’aigua potable.

“El pressupost d’enguany coincideix amb la creació de l’estructura administrativa de l’àrea de Transició Ecològica, un canvi que respon a l’organigrama polític de l’Acord de Fadrell que ens permetrà reforçar les polítiques que portem dissenyant des de fa dos anys. Una proposta transcendental que ens ajudarà a preparar projectes per a captar fons de la Unió Europea vinculats a l’adaptació a la transició ecològica”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

En matèria agrària, el pressupost dibuixa “el finançament necessari”, continua el regidor, per a impulsar el Pla de Reactivació Agrària, que contempla intervencions en la cadena agroalimentària de producció, distribució i comercialització. Una consignació de 150.000 euros, dels quals 80.00 estan vinculats a la constitució d’un ens gestor que dinamitze la figura del Parc Agrari, una figura jurídica prevista per a recuperar i activar camps abandonats mitjançant la cessió de terres.. També hi ha 30.000 euros per a subvencions per a modernitzar el sector.

Així mateix, Transició Ecològica incideix en la transició energètica, amb una partida per a la redacció del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia, un compromís de municipis de la Unió Europea per reduir un 55% les emissions de C02 en 2030. També aposta per fomentar la rehabilitació a través de la signatura d’un conveni amb el col·legi d’arquitectes.

En qualitat ambiental, destacar 20.000 euros per a elaborar la primera estratègia de biodiversitat municipal i 20.000 per a la redacció del Pla de Qualitat de l’Aire.

En conservació del territori, la regidoria ha pressupostat inversions les Rutes de l’Aigua, el projecte de regeneració i posada en valor d’espais degradats de la Marjaleria.

Per últim, Transició Ecològica ha consignat 210.000 en la gestió integral de l’aigua, ressaltant 95.000 en un pla de millores i 20.0000 per a la confecció d’un estudi que millore el servei de proveïment de l’aigua potable.

Whatsapp Telegram