domingo, 28 de noviembre, 2021  |  
Castelló comptarà en prop d’1 milió d’euros per a desenvolupar les festes de 2021 Castelló comptarà en prop d’1 milió d’euros per a desenvolupar les festes de 2021

- 30 abril, 2021 -

El GMP anuncia esmenes al Pressupost General per que considera que "és insuficient en plena pandèmia quan el sector necessita anar alçant el cap" Castelló comptarà en prop d’1 milió d’euros per a desenvolupar les festes de 2021

El GMP anuncia esmenes al Pressupost General per que considera que “és insuficient en plena pandèmia quan el sector necessita anar alçant el cap”

Castellón Información

El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha aprovat hui el pressupost per a 2021, que ascendeix a 986.016 euros. Els comptes han tirat avant per majoria, amb huit vots a favor: del president i la vicepresidenta del Patronat, i dels representants de l’assemblea i de PSPV, Compromís i Podem. I tres vots en contra; de PP, Ciutadans i Vox.

El regidor i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, ha explicat que “és un pressupost ajustat al context covid, que destina la reducció respecte a 2020, que supera els 300.000 euros, a reforçar les polítiques de benestar social, perquè contribuïsca a pal·liar els efectes de la crisi sanitària tant a nivell social com econòmic”.

A més, Braina ha posat l’accent en que aquests comptes mantenen una línia de subvencions de 117.300 euros, dirigides a les gaiates, la gestora de gaiates, ens vinculats, Federació de Colles, Festes de Carrer i grups perifèrics. Unes ajudes que s’han ajustat a la realitat derivada de la suspensió de les festes. “Hem mantingut ajudes al món de la festa, perquè continuem donant-los suport en un moment com aquest”, ha assegurat.

Els comptes també mantenen partides econòmiques en previsió de poder organitzar actes o activitats al llarg de l’any, sempre que l’evolució de la situació epidemiològica a la ciutat ho permeta i no suposen risc sanitari.

L’aprovació definitiva del pressupost del Patronat Municipal de Festes ha tingut lloc després de debatre’s i votar-se les esmenes presentades, que han sigut desestimades. Ara, l’acord del Consell Rector s’elevarà a l’Ajuntament per a la seua aprovació amb el pressupost municipal.

El PP presentarà esmenes al Pressupost General per la reatallada a l’àrea de Turisme

D’altra banda, el regidor del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo ha anunciat que el seu grup presentarà esmenes al pressupost general de l’Ajuntament, “quan l’equip de govern es pose d’acord en el mateix i decidisquen donar-nos-el a conéixer, perquè entenem que l’assignació al Patronat de Turisme ha de ser molt major”.

“Considerem que el pressupost és insuficient, en plena pandèmia quan el sector necessita anar alçant el cap, la retallada de 344.785 euros respecte a l’any passat, no ajuda precisament. Tot a punta al fet que el turisme de proximitat serà la tònica general el pròxim estiu, sobretot tenint en compte la lentitud en la vacunació i, precisament, en el turisme de proximitat Castelló té molt a dir”, explica Redondo.

A més, el regidor del GMP afig: “Fan falta més recursos per a duen a terme campanyes de promoció i activitats turístiques atractives perquè vengen a visitar-nos i, d’aquesta manera, que el sector torne a agafar la dinàmica que necessitem tots. No oblidem que del turisme també es beneficia l’hostaleria, el comerç o el sector de l’oci, entre altres”.

En un any amb tantes restriccions, recorda Redó, “hi ha molts diners del pressupost que s’ha quedat sense gastar, volem que els impostos dels castellonencs, que són de per si mateix molt elevats, almenys servisquen per a dinamitzar l’economia de la ciutat i revertisquen en el conjunt de castellonencs”.

 

Whatsapp Telegram