viernes, 16 de abril, 2021  |  

- 30 diciembre, 2013 -

"Des d’Esquerra Unida demanem que ens assentem per elaborar les bases que han de regir el futur urbanístic de la ciutat".

“Des d’Esquerra Unida demanem que ens assentem per elaborar les bases que han de regir el futur urbanístic de la ciutat”.

Esquerra Unida ha fet avui un repàs del que ha estat l’any 2013 pel que fa a la situació política i social a Castelló. Carreras: “La situació de la ciutadania de Castelló ha empitjorat substancialment al 2013 degut a l’augment de l’atur i a la nul•la aplicació de polítiques de foment de l’ocupació per part del PP. Des d’Esquerra Unida ja venim advertint de les conseqüències d’aquesta nul•la intervenció per part de l’equip de govern que s’han manifestat en un major nombre de famílies que demanden ajuda d’emergència social”.

Des d’Esquerra Unida la regidora també ha criticat el retall que s’ha produït en matèria social. Carreras: “És intolerable que en aquesta situació les famílies hagin de recórrer a diferents organitzacions per tal d’obtenir les necessitats bàsiques, és una realitat que el banc d’aliments, Cáritas… estàn saturades perquè les administracions públiques no es fan càrrec de la greu situació de la ciutadania. I per a l’any vinent més del mateix, mentre augmenta la problemàtica social, el pressupost en emergència social es retalla, el PP aplica la política del “sálvese quien pueda””.

Per altra banda, la regidora d’Esquerra Unida a l’ajuntament de Castelló també ha valorat les últimes declaracions de l’alcalde Alfonso Bataller com a “tremendament desafortunades i cíniques”. Carreras: “Un alcalde al qual enguany se li ha imputat en el cas Gürtel, un alcalde insensible amb la situació dels veïns i veïnes de Castelló, que no es pensa abaixar un sou que supera el del propi President de la Generalitat encara que se li ha demanat des de tots els fronts, no té capacitat moral per a representar a aquesta ciutat. Aquest ha estat l’any en el qual el Sr. Bataller haguera hagut de dimitir, no obstant des d’Esquerra Unida li ho continuarem demanant”.

Carreras també ha analitzat la situació urbanística després de l’última sentència en quant al PGOU. Carreras: “Portem ja massa temps amb un PGOU anul•lat que afecta greument a la ciutat i els responsables d’aquest desgavell continuen com si res, ocupant càrrecs de rellevant importància, com és el cas d’Alberto Fabra, anterior responsable d’urbanisme i alcalde de Castelló. Portem anys demanant que els treballs per al nou PGOU comencen i ara venen les preses fins al punt d’encomanar treballs a empreses privades quan els podrien fer perfectament el funcionariat de l’ajuntament. Des d’Esquerra Unida demanem que ens assentem per elaborar les bases que han de regir el futur urbanístic de la ciutat. I demanem s’abandonen les polítiques insostenibles del PP de ciment i camps de golf que ens han portat a aquesta situació”

Finalment, Esquerra Unida demana a l’equip de govern del PP una gestió més transparent i participativa. Carreras: “Al 2013 s’han aprovat al Plenari 20 Reconeixements Extrajudicials de Crèdit, i s’han fet innumerables modificacions al pressupost. Aquesta nefasta gestió té conseqüències molt negatives tal com adverteix contínuament la intervenció de l’ajuntament, no obstant això, el PP continua amb les mateixes pràctiques que evidentment rebutgem des d’Esquerra Unida. La transparència i la participació és un dels nostres principis pels quals anem a continuar lluitant també al 2014”.

Whatsapp Telegram