Noticias Castellón
martes, 16 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:43

Borriana reforça els tractaments de desinfecció per a mosquits i paneroles i treballa en la desratització

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa de la localitat s'ha pronunciat davant la polèmica per la negativa al tractament aeri

Castellón Información

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, s'ha pronunciat davant la polèmica de la proliferació dels mosquits en algunes zones de la localitat i la negativa a l'autorització del tractament aeri. Safont assegura que “és molt més efectiu el tractament terrestre”.

L'alcaldessa explica que quan l'Ajuntament va manifestar la seua queixa a la Diputació de Castelló per no haver autoritzat el tractament aeri a l'abril, van obtindre una resposta ràpida per part de l'administració, que va reforçar el tractament terrestre. Actualment, Safont ha assenyalat que s'estan reforçant els tractaments tant en la zona urbana com a la platja de Borriana.

“El problema principal està en les zones privades o horts abandonats, que aqueixa no és competència del Consistori”, subratlla Safont. L'alcaldessa explica que actualment estan treballant a recopilar informació per a poder iniciar els tràmits i entrar judicialment en aqueixes zones privades per a poder aplicar la normativa dels mosquits. “És molt important la conscienciació i el control privat, demandem col·laboració ciutadana”, recalca Maria José.

Pel que fa a la desinfecció i desratització, l'alcaldessa ha assegurat que ja s'estan reforçant aqueixos serveis, realitzant un tractament integral junts amb l'empresa Facsa. Principalment per al control de paneroles i rates, ja que han rebut queixes d'algunes zones. Safont recorda que també és un assumpte que ha de tractar-se en parcel·les i habitatges privats, “si la ciutadania detecta que hi ha problemes relacionats amb això en algun carrer concret o zona pública, que ho facen saber a l'ajuntament”.