Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
martes, 28 de marzo del 2023 | Última actualización: 14:38

Advertisement
Advertisement

Borriana millora l’oferta d’activitats per als joves durant el primer trimestre de 2023

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 11 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer, àmplia l’agenda de propostes per als joves per al primer trimestre de l’any.

D’aquesta manera, inclou un curs de manipulador d’aliments, tallers d’escacs, un curs de monitor de menjador escolar, un grup de competició de robòtica, un taller d’ODS, el programa JOOP, un curs de necessitats educatives especials, el programa Vives Emplea i la programació participativa de Casal Jove Obert.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que una vegada més, des del govern municipal “volem oferir la possibilitat que els i les joves tinguen una àmplia oferta d’activitats formatives i lúdiques amb metodologies i horaris flexibles, continguts de qualitat i docents professionals”.

Manipulador d’aliments

El curs de manipulador d’aliments es realitzarà el 14 de març de 16.30h a 19.30h en el Casal Jove de Borriana. Els interessats poden inscriure’s en formacionydietetica@gmail.com enviant nom, cognoms i telèfon de contacte, a un preu de 30€. Es Pot trobar més informació en Formació Dietètica Teresa Ventura en el 657 450 750.

Grup de competició robòtica

A més, s’ofereix un grup de competició de robòtica els dissabtes d’11h a 13h que començarà dissabte que ve 11 de març. Així, els xiquets entre 6 i 16 anys poden xalar d’aquesta oportunitat per a passar-s’ho bé i aprendre sobre la robòtica i la programació. Els interessats poden apuntar-se al Casal Jove o en https://bit.ly/3laksxx.

Casal Jove Obert

D’altra banda, es continuarà duent a terme la programació oberta i participativa de Casal Jove Obert cada divendres en horari de 17.30h a 20h, amb la possibilitat d’ampliar i modificar aquest horari si ho demanden els joves participants. Quant a horaris i la programació, es poden enviar les propostes a través del formulari https://bit.ly/3jjtsti.

Vives Emplea

El programa gratuït de Vives Emplea d’Acció Contra la Fam començarà la primera edició el pròxim 21 de març a Borriana. Es tracta d’un programa de busca d’ocupació que inclou sessions grupals d’ocupabilitat, acompanyament individual, visites i contacte amb empreses, tallers competencials oferits per experts/as, píndoles d’estil de vida saludables, taller de competències digitals, participació en fòrums i esdeveniments, i molt més.
El programa es realitzarà en format semipresencial. Les persones interessades poden realitzar la inscripció i trobar més informació en rmchulilla@accioncontraelhambre.org, 616 740 371 o www.vivesemplea.org.

Taller ODS

El Casal Jove de Borriana acollirà els propers dijous 23 i 30 de març un taller ODS per a joves a les 17.30h. A més, es realitzarà una tercera sessió en el mateix horari el 20 d’abril. Des de l’ONG Pankara es farà una escolta activa amb els joves, perquè els conten la seua perspectiva i les seues idees sobre el que es podria fer en el dia a dia per a cuidar el planeta. També realitzaran activitats amb vídeos sobre sostenibilitat i hi haurà premis.

Curs Monitor/a Menjador Escolar

Aquesta programació es completa amb un curs de monitor de menjador escolar que es durà a terme del 25 de març al 29 d’abril, cada dissabte de 10h a 14.30h i de 15.30h a 18.30h. La duració del curs són 30 hores presencials al Casal Jove i el cost és de 75€. Les persones interessades poden inscriure’s en casaljoveborriana@gmail.com o en el 964 591 692.

Curs Necessitats Educatives Especials

En aquesta mateixa línia, s’ofereix un curs sobre Necessitats Educatives Especials del 6 al 27 de maig, cada dissabte en horari de 10h a 14.30h i de 15.30h a 18.30h. La duració del curs és de 30 hores presencials al Casal Jove i el cost és de 75€. Les persones interessades poden inscriure’s en casaljoveborriana@gmail.com o al 964 591 692.

Taller d’escacs

El Casal Jove de Borriana ofereix un Taller d’Escacs per als nivells d’iniciació i avançat, organitzat pel Club Escacs Borriana amb la col·laboració de l’Ajuntament. El taller es realitza cada divendres al Casal Jove amb una formació que permetrà l’alumnat iniciar-se o avançar en aquesta activitat lúdica i esportiva. En total hi haurà tres grups, dos grups d’iniciació i un grup avançat.

A més, cal destacar que la pràctica d’un esport com els escacs estimula diverses capacitats com ara la concentració, incentiva la creativitat i la imaginació i, per descomptat, estimula i serveix de gran entrenament per a la memòria. També, ajuda els xiquets i xiquetes a acceptar les regles, assumir les conseqüències dels propis actes, millora la comprensió dels altres i ajuda en la capacitat per a afrontar situacions de dificultat.

JOOP

Finalment, l’Ajuntament continua duent a terme el programa JOOP (Jove Oportunitat), la finalitat del qual se centra en la realització d’accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant ni treballant o estan desmotivats i desorientats en els estudis, i d’aquesta manera poder oferir-los noves possibilitats per a triar en el sistema educatiu o en l’àmbit professional.

Advertisement
Advertisement