Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 25 de marzo del 2023 | Última actualización: 14:17

Advertisement
Advertisement

Borriana gaudirà avui d’una especial ‘Nit del foc’

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

La ciutat recupera la tradició i s’encendran quatre traques simultànies des dels quatre punts cardinals del municipi, que arribaran al centre de la ciutat

Borriana gaudirà aquest dissabte, 18 de març, d’una nit en què la pólvora serà la protagonista. Una ‘Nit del foc’ especial prèvia a la festivitat de Sant Josep i a la cremà dels monuments fallers d’enguany.

Com ja es va fer en 2022, enguany l’Ajuntament recupera la tradició i la ‘Nit del Foc’ començarà a les 21 hores amb quatre traques corregudes simultànies, des dels quatre punts cardinals del municipi fins a arribar al centre de la ciutat, com es feia tradicionalment. Les traques s’encendran des del camí d’Onda, barri València, la Mercè i Sant Blai.

Un camí arriben les traques a la plaça Major, una pujarà fins a dalt de l’Ajuntament, tot i que tradicionalment la traca arribava fins a la part més alta del campanar, per a encendre una palmera que il·luminarà el cel de Borriana i marcarà l’inici d’un espectacle pirotècnic digital en la casa consistorial.

Reyes Martí, pirotècnica de Borriana, serà l’encarregada de disparar aquest espectacle de focs d’artifici, igual que la resta d’espectacles de pirotècnia durant els Falles de 2023 al municipi.

Demà diumenge 19, dia de Sant Josep, a les 10.30h s’iniciarà la tradicional ofrena de flors a la patrona de Borriana, la Mare de Déu de la Misericòrdia. La comitiva iniciarà el seu recorregut des del col·legi salesià per a acabar en el tapís instal·lat a la plaça Major. L’acte culminarà amb una mascletà que es llançarà des de la plaça de l’Hereu quan finalitze l’ofrena.

Finalment, el foc purificador posarà el punt final a aquestes falles de la recuperació amb la cremà: a les 18.30 hores de la falla d’AFDEM, a les 20h de les falles infantils i a partir dels 22 hores de les falles grans, ja amb la mirada fixada en el nou cicle faller. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Advertisement
Advertisement