Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 25 de marzo del 2023 | Última actualización: 14:17

Advertisement
Advertisement

Borriana i Facsa inicien la campanya preventiva de control de plagues en la xarxa municipal de clavegueram

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

Els treballs de desratització i desinsectació es realitzaran en el nucli urbà i en la zona marítima de la localitat

L’Ajuntament de Borriana i Facsa, empresa concessionària de la gestió dels serveis de proveïment d’aigua potable i clavegueram en la localitat, han posat en marxa, per novè any consecutiu, els treballs de desratització i desinsectació en la xarxa de clavegueram del municipi.

Durant aquest mes de març s’està procedint a executar els treballs de control de plagues en el clavegueram del municipi, tant a la ciutat, com en la zona marítima, una iniciativa de caràcter preventiu que, segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, té com a objectiu “evitar la proliferació d’insectes i rosegadors en la xarxa de sanejament municipal, per a mantindre-la en òptimes condicions higienicosanitàries i minimitzar possibles riscos per a la salut i el medi ambient”.

Enguany, ha detallat Aparisi, s’incorporen tres importants novetats, la primera de les quals és l’ús de pintura insecticida, “amb efectivitat contrastada per a usar-la en els llocs on s’ha detectat major presència d’insectes reptadors”.

Una altra novetat important és que totes les dades sobre els nivells d’activitat trobats estaran georeferenciades, la qual cosa permetrà, segons el seu judici, “una millor anàlisi de les dades per part dels gestors, identificar amb major precisió els llocs amb millors condicions per al desenvolupament de plagues i, per tant, dissenyar les millors estratègies per a controlar-ne la població”. La tercera novetat és que s’alternarà l’ús de productes atraients com a repel·lents contra rèptils en funció de l’àrea i els nivells observats.

Per part seua, el cap de servei de Facsa, Alejandro Boado, ha explicat que amb la finalitat de garantir l’efectivitat del tractament, en passar uns mesos el personal de Facsa realitzarà nous treballs de reforç.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Advertisement
Advertisement