Noticias Castellón
domingo, 26 de junio del 2022 | Última actualización: 19:52

Borriana dissenya un estiu esportiu amb nombroses activitats aquàtiques i de platja, el torneig de Futbol 7 i el Campus

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 20 segundos

Noticias Relacionadas

Al juliol torna el multitudinari i esperat torneig estiuenc de Futbol 7, en el Complex Esportiu Llombai i en el camp de futbol Joan Bautista Planelles

Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana a través del Servei Municipal d’Esports (SME) prepara un estiu esportiu, saludable i entretingut per a estar en bona forma. Una manera sana i divertida de gaudir de les vacances estiuenques, amb el retorn del multitudinari Torneig de Futbol 7 i amb un ampli ventall d’activitats a la platja de l’Arenal i en les instal·lacions esportives de la ciutat, que s’estendran de juny a agost.

L’SME pretén així, un estiu més, conjugar la pràctica esportiva amb l’adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets, xiquetes i joves del municipi i de la població en general. Les inscripcions estan obertes i les places són limitades. width=

Novament, l’SME organitza el Torneig estiuenc de Futbol 7 per a majors de 16 anys, i a més oferirà cursos amb activitats a l’aire lliure com ara ioga, zumba o pilates, que es realitzen a la platja i en la piscina i, també, de gimnàstica terapèutica, aquaerobic, aquafitness, gimnàstica per a gent gran. Així com cursos d’iniciació i perfeccionament, i classes de natació per a diferents rangs d’edat i nivells en les instal·lacions de la piscina municipal. Les inscripcions i la informació per als 4 blocs d’activitats estarà obert fins a l’11 de juny en <www.sme.burriana.es>.

Com ha explicat el regidor d’Esports, Vicent Aparisi, “l’estiu és el moment indicat perquè els xiquets i les xiquetes i joves puguen gaudir al màxim d’activitats esportives i a l’aire lliure, per la qual cosa serà una oportunitat excel·lent perquè la joventut i la població de totes les edats puguen realitzar una selecció d’exercicis i poder mantindre’s actius i sans”.

La pràctica de l’esport per als xiquets i les xiquetes i per a tota la família en general durant les vacances, ha manifestat Aparisi, “és saludable per al desenvolupament físic i mental dels xicotets i, a més, els ajuda a relacionar-se amb els altres xiquets i xiquetes, fer noves amistats i passar temps en família”.

El gran torneig estiuenc de la província

Després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia, torna a Borriana el multitudinari torneig estiuenc de Futbol 7, que se celebrarà durant tot el mes de juliol en el Complex Esportiu Llombai i en el camp municipal de futbol Joan B Planelles, organitzat pel Servei Municipal d’Esports i el Club Futbol Sala Borriana. Es tracta de la competició més popular de la província, tant pel volum de les inscripcions com per les seues senyes d’identitat que l’han convertida al llarg dels anys en un torneig prestigiós.  width=

Amb l’edició actual, que ha estat acollida amb una gran expectació, l’SME de Borriana espera superar el rècord d’equips inscrits, de categories i de partits a disputar, i també, com sol ser habitual, que en la competició convisca la recreació, el joc net i l’esportivitat. Cal recordar que tots els partits són dirigits per àrbitres federats, els jugadors compten amb una assegurança mèdica inclosa en la inscripció i amb cobertura sanitària en les mateixes instal·lacions. Així mateix, els equips gaudeixen d’una aportació de material esportiu commemoratiu i trofeus per a totes les formacions.

A més, l’esdeveniment compta amb un marcat caràcter solidari, ja que en les tres últimes edicions els beneficis es destinen a causes solidàries.

Campus d’estiu

El IX Campus Multiesportiu Saludable d’estiu es realitzarà en dos torns, el primer del 27 de juny al 9 de juliol i el segon de l’11 al 29 de juliol, per a alumnes de Primària i Secundària i, per primera vegada també, per a Infantil de 4 y 5 anys. Hi ha un límit de 100 places per a cada torn i la inscripció estarà oberta fins al 5 de juny. A més, per a facilitar la conciliació familiar s’ha flexibilitzat l’horari amb la possibilitat d’incorporar-se una hora abans, a les 8h, i eixir una hora després, a les 14h.

En aquest campus es podran practicar en les instal·lacions esportives municipals, a la platja i en la piscina del Club Nàutic jocs d’iniciació esportiva, natació, jocs recreatius, futbol sala, jocs de platja, tir amb arc, activitats d’orientació, bàdminton, windsurf, hoquei, softbol, balls moderns, bàsquet, caiac-pol, vela, patinatge, eixides amb bicicleta, i rutes urbanes. També compta amb esmorzars saludables i tallers de cura de l’esquena, d’informació nutricional i de salut podològica.

En aquesta novena edició, l’SME pretén, un estiu més, conjugar la pràctica esportiva amb l’adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets, xiquetes i joves del municipi.

A més, també s’aprofita per a realitzar excursions guiades als llocs d’interès cultural més importants de la ciutat, com la Casa de Cultura, el campanar, l’església d’El Salvador o l’Ajuntament. Aquesta activitat s’emmarca en la programació i planificació del Campus amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Turisme, en la qual es visiten i descobreixen diferents llocs d’interès cultural o històric de la ciutat. L’edició compta amb la col·laboració de diversos clubs esportius del municipi

Cursos d’estiu

Quant als cursos, es realitzaran alguns a la platja i en l’antic càmping de l’Arenal i altres en les instal·lacions esportives. Així en les instal·lacions es realitzarà el programa ‘Estiu Esportiu a la piscina’ amb cursos d’aquaeròbic, ioga i zumba.

També s’afig el programa ‘Activat’ amb diverses modalitats com ara aprenentatge, perfeccionament, gent gran, salut per l’aigua, aiguaeròbic i aquafitnes. Així mateix, hi haurà cursos dins del programa ‘Aula aquàtica’ per a nounats, bebès, iniciació aquàtica, escola de natació i natació d’adults.