Noticias Castellón
sábado, 23 de septiembre del 2023 | Última actualización: 04:08

Borriana disminueix més un 30% els incidents durant les Falles 2023 respecte a l’any 2022

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 31 segundos

Noticias Relacionadas

Maria Josep Safont ha repassat este matí els últims esdeveniments a la ciutat i ha parlat de les últimes accions de l’Ajuntament

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació en una nova trobada informativa després de l’aturada ocasionada per les Falles 2023. La compareixença ha servit per a fer balanç de les Falles i repassar l’actualitat i el futur de la localitat.

Per a començar, l’alcaldessa ha volgut agrair a la ciutadania de Borriana i a tots els encarregats de les Falles 2023 per haver pogut gaudir de les festes tan bé. 

A continuació, ha fet un breu balanç dels incidents durant les festes. Les cridades telefòniques per incidents s’han reduït més d’un 30% respecte a l’any anterior, passant de 564 telefonades a 368. D’aquestes 368 trucades 168 han requerit actuació policial. En relació amb els casals fallers, cap destacar que s’han rebut 18 avisos al llarg de tota la setmana relacionats amb qüestions relatives al so encara que no s’ha hagut de tancar cap casal. D’altra banda, s’han fet 44 denúncies relacionades amb la seguretat vial, dos d’elles per conduir superant la taxa d’alcoholèmia permesa. 

Una vegada fet el balanç de les Falles 2023, Safont ha començar a repassar les últimes notícies de la ciutat. En primer lloc, ha explicat la situació del Centre d’Atenció Primerenca (CAP). “Ahir es va realitzar la visita al centre amb Cocemfe, l’associació concesionaria del CAP, que té un contracte vigent que comença a rodar el dia u d’abril”, explicaba Safont. El Centre d’Atenció Primerenca obrirà les seues portes el dilluns tres d’abril després de adjudicar el servei de gestió a la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica per un preu anual de 195.200 euros.

Maria Josep Safont ha destacat també el reconeixement de municipi turístic singular de la Comunitat Valenciana que Borriana va rebre ahir i que demostra “el gran treball que s’està fent des de la Regidoria de Turisme”. Així mateix, ha explicat que “és un gran pas de futur que ens permetrà accedir a noves vies de finançament específiques”.

Per altre costat, Safont ha parlat de alguns dels esdeveniments que es realitzaran a la ciutat en els propers dies.

El dimarts i dimecres de la setmana vinent es duran terme dos jornades organitzades per el fòrum d’ocupació ‘Som Talent’. La primera jornada, prevista per al dia 28 de març de 9:00 a 14:00 hores en la Llar Fallera de Borriana, serà una “marató d’entrevistes” que servirà com a punt de trobada entre els demandants d’ocupació i les empreses que busquen talent a la localitat. La segona de les jornades, prevista per al 29 de març de 9:00 a 16:00 hores en la Llar Fallera de Borriana, serà una fira dedicada a la formació.

Així mateix, el dimecres 29 de març a les 19:00 hores en l’auditori Juan Varea, l’Ajuntament de Borriana premiarà als esportistes, a les esportistes i als clubs locals en una nova edició de la Gala de l’Esport, on es reconeixerà els millors i les millors esportistes de la ciutat de l’any 2020.  L’acte, corresponent a la temporada 2019/2020, hauria d’haver-se celebrat en 2020 pero no es va poder a causa de la pandèmia de la COVID-19.

D’altra banda, l’alcaldessa ha recordat que a principi de març l’Ajuntament de Borriana va posar en marxa, a través de la Regidoria de Salut, un nou projecte pilot d‘acompanyament en el dol, amb la psicóloga Eugenia Porcar, amb l’objectiu d’ajudar a transitar el dol que comporta una pèrdua, una malaltia o una separació, i acompanyar en el procés a totes les persones interessades.

Finalment, Safont ha volgut tenir present que Borriana segueix celebrant el mes de la dona amb diferents actes. Demà, dissabte 25 de març, es reconeixerà el paper de tres dones importants per a la localitat i que, a proposta de diferents entitats de Borriana, seran reconegudes. Així mateix, el diumenge 26, es celebrarà una jornada esportiva al carrer en clau feminista i de reivindicació.